Mållöst Manchesterderby

Onsdagens stora match i fotbollsvärlden var derbyt mellan Manchester City och Manchester United. Ett United med många skador och frågetecken inför matchen och den stora snackisen var om Manchester city skulle kunna ta sig an storebror. Många tecken pekade på detta, hemmaplan, många skador och sjukdomar i united. Om det va någon gång som citys miljardsbygge skulle slå United så var det nu.

Om man inte håller på något utav lagen så kan nog matchen uppfattats som tråkig. Men som ett fan så är det alltid något extra att möte rivalerna. Personligen så tyckte jag inte alls att det var en dålig match, det var mycket kamp på mitten där bägge lagen ställde upp med ett erfaret mittfält. Det var få chanser men när de väl kom så blev det farligt, citys bästa chans hade Carlos Tevez, hans frispark fick gå ett mindre lyckat öde till mötes när den snyggt styrdes bort av Van der sar. United hade en farlig chans men fel man fick den. Evra fick iväg ett skott i en av hans många offensiva rusher efter att ha väggat sig igenom citys försvar. Oturligt nog för United så gick den rakt på hart och det var även med fel fot.

En första halvlek som innehöll mer kamp än skönlir, men är det inte lite utav Premier Leagues motto? Man märkte att det var derby, det var mer än poäng på spel. Ingen utav de bägge tränarna var redo att satsa mer offensivt än defensivt och därför en chansfattig första halvlek. Men det var city som hade pressen, det var dom som hade hemmaplan och hade absolut inte råd med att förlora men samtidigt så ska man gärna vinna ett derby på hemmaplan. United kunde fortsätta i samma anda och bara ligga på kontringar där man hade farliga park och nani.

Andra halvlek började där första slutade och kampen fortsatte. City bytte ut James Milner och skickade in Adam Johnson och Johnson började direkt att utmana. United som tillslut tvingades byta ut både Evra och Rafael fick slänga in O’shea och Wes Brown. Två mindre kvicka försvarare och nu kunde city verkligen hota i sina omställningar. Och det var ett offensivt city som var inne i andra halvlek, David Silva, Carlos Tevez och Adam Johnson var livsfarliga varje gång de fick bollen. Men mycket tack vare ett stabilt mittbackspar och en viss Paul Scholes så höll sig ställningen till 0-0.

Det var annars inte så mycket chansningar från bänkarna. Tillslut så kom Javier Hernandez in istället för den kritiserade Dimitar Berbatov och nu blev det lite mer rörelse i Uniteds anfall. Berbatov som förövrigt gjorde sin 100:de match för united hade endast en farlighet, när han på ett minst sagt akrobatiskt sätt fick iväg en boll på mål, men den gick rakt på Hart.

Matchen slutade 0-0 och det var ett rättvist resultat. Bägge lagen var för stabila bakåt för att något riktigt farligt skulle hända. Förhoppningsvis så blir det mer mål i returen i februari på Old Trafford.

Tyvärr så kan ju inte alla derbyn bli en klassiker.

Leave a Comment