Mållöst men hoppfullt för Bajen

Det var höga förväntningar när Hammarby tog emot Ängelholm i Svenska Cupen.
Ny tränare.
Nytt spelsätt.
Nya spelare.
Nytt hopp?

Hammarby startade i ett rasande tempo och framförallt nye norrmannen Fredrik Torsteinbö dominerade på sin kant.
Snappt, rappt, elligant, chansrikt, kontrolerat och en halv skadad Kennedy på bänken. Jag trodde aldrig jag skulle skriva det. När jag fick höra att Nanne valt att sätta Kennedy på bänken, vilket som kändes som att bänka Gerrard när det var han som var Liverpool. undrade jag vad Nanne slagit huvudet i. Ett Bajen utan Kennedy vad är det undrade jag? Svaret visade sig 2014 vara snabba, spelskickliga och chansskapande. Bajen visade direkt att man förståt vad Nanne mennar med hög press. Ängelholm pressades tidigt tillbaka och så fort man vann bollen så fanns Fredrik Torsteinbö på kanten med fart och bakom honom lika snabbe och offensive Stefan Batan.
Vad skulle det bli av det här? Hur mycket skulle Bajen vinna med?

Jag glömde dock en sak Bajen är Bajen.
Precis som förra året så dominerade man och kom till chanser men bollen ville inte in mycket tack vare en Matthew Robert Pyzdrowski i Ängelholmsmålet som.
”Han gjorde en riktigt bra match. En mycket bra målvakt.” sa Hammarbys tränare Nanne Bergstrand som hade väldigt delade känslor efter matchen som slutade 0-0 men som Bajen förde stora delar.
I andra halvlek missade dock Hammarby en brytning och därmed satte man Johan Persson i en svår situation där han till slut tvingades dra på sig sitt andra gula kort och därmed tappade Hammarby tempo.
”I och med utvisningen hade vi inte spelarna för att spela 4-3-2 som ville då och då tappade vi tempo i matchen.”

Nanne var ändå positiv efter matchen.
”Jag blev förvånad över hur långt fram laget låg i utvecklingen.”
Efter 0-0 matchen fick laget även applåder av publiken.
”Det kändes som en riktigt fin gest av publiken. Jag tror att det hänt en gång tidigare när jag var i Kalmar att vi fick applåder efter en 0-0 match.” säger Nanne om hyllningarna.
En spelare som Nanne framförallt blev imponerad av var Fredrik Torsteinbö.
”Han har verkligen överastat både på träning och nu i match. Vi såg ju innan att han var en bra spelare som skulle passa in bra hos oss.”

Nu närmast väntar Degerfors och därefter Malmö båda borta och Hammarby måste nu förmodligen vinna dem matcherna.
Men trotts mållöts ser det enligt mig ändå hoppfullt ut för Bajen och som Nanne påtalar när jag frågar honom om målen man har gjort mål i träningsmatcherna. På frågan om vem som kan göra målen svarar Nanne.
”Han som har bollen.”
”Jag gillar inte det här med art ha en skyttekung som gör alla dina mål för då blir du väldigt beroende av den spelaren.”

 

Leave a Comment