Mållöst på Strandvallen

Mjällby spelade sin andra raka mållösa match i årets allsvenska när man tog emot Örebro hemma på Strandvallen.  Bägge lagen skapade få chanser och 0-0 var ett ganska rättvist resultat.

Det var Mjällby som började bäst hemma mot Örebro i hemmapremiären på Strandvallen inför 3409 åskådare. Efter 0-0 i premiären på Råsunda mot AIK var MAIF efter jakt på årets första mål i Allsvenskan för deras egna del. Örebro däremot förlorade mot Åtvidaberg med 3-4 i premiären och letade därmed efter ett stabilare försvarsspel.

I mitten av första halvlek fick Erton Fejzullahu en fin möjlighet för hemmalaget, men Tomer Chencinski som gjorde allsvensk debut i Örebro-målet lyckades rädda och sedan ta hand om returen själv. Nio minuter senare hade Robin Cederberg en frispark som gick precis över det vänstra krysset.

Precis innan pausvilan kom Mjällbys bästa chans i matchen på en lång frispark. En lång lyftning nådde Daniel Ivanovski i straffområdet och Ivanovski försökte med ett snabbt avslut i tidsnöd. Chencinski lyckades dock rädda och 0-0 stod sig halvleken ut. Den första halvtimmen var Mjällby dominerande, men sedan kom Örebro in i matchen mer och mer.

67 minuter in i matchen fick Örebro en av sina absolut bästa målchanser i hela matchen, efter att man bitit sig fast efter en hörna och slagit ett inlägg mot mitten där Magnus Wikström befann sig och fick iväg ett tungt skott från straffpunkten. Mattias Asper lyckades dock rädda bollen och ta hand om returen. Minuterna senare var William Atashkadeh nära att göra 0-1, men nu var Asper snabbt nere och fick ut bollen till hörna.

Resultatet innebär att vi i tabellen numera hittar Mjällby på en tionde plats efter två omgångar med 0-0 i målskillnad och två inspelade poäng. Örebro är poängen efter med sin enda poäng, de förlorade  ju som bekant med 3-4 mot nykomlingen Åtvidaberg i premiären.

Leave a Comment