Mållöst på Ullevi "En riktigt bra insats"

Träningslandskampen mellan Sverige och Tyskland på onsdagen blev chansfattig och mållös. Svenskarna hade inte ett enda avslut på mål, men förbundskaptenen Erik Hamrén var trots det nöjd med insatsen.

Efter 1-4-förlusten mot Nederländerna senast fokuserade Hamréns mannar på försvarsspelet mot VM-semifinalisterna Tyskland. Man lyckade med uppgiften riktigt bra men det var ändå tyskarna som hade de hetare chanserna.

Efter en knapp halvtimmes spel kom Sveriges första chans. Sebastian Larsson hittade in till Pontus Wernbloom som sköt över.

Sista tredjedelen av första halvleken visade Christian Wilhelmsson upp sin snabbhet och teknik på vänsterkanten. I den 30:e minuten tog han sig förbi City-försvararen Jerome Boateng och spelade snett inåt bakåt i straffområdet till Ola Toivonen, som dock inte fick någon kontroll på bollen.

Andra halvlek såg svenskarna tröttare ut, Toivonen skapade en chans men snabbe ytterbacken Beck hann före till bollen. I slutminuterna fick även den allsvenska skyttekungen Alexander Gerndt göra landslagsdebut. 24-åringen hann dock inte påverka resultatet på de fem minuter han spelade.

Det var Tyskland som hade de farligaste chanserna men efter matchen var Erik Hamrén mycket nöjd.

– Defensivt såg det riktigt bra ut. Offensivt har vi lite problem i uppspelsfasen ibland när de pressar oss, men som helhet gör vi en riktigt, riktigt bra match, säger han till TV10.

– Vi har ett bra försvarsspel och de (Tyskland) är starka. Det blir inte så många målchanser i en sån här match. Vi möter nummer tre i världen och kanske inte ska ha som ambition att dominera hela tiden. Jag är nöjd med vår insats, sammanfattar Hamrén.

Leave a Comment