Malmö körde över Helsingborg på Olympia

Igår kväll spelades en av de hetaste matcherna på länge på Olympia. Skånederby och toppstrid i samma match. Olympia var fullsatt och förutsättningarna självklara. Vid vinst skulle Helsingborgs IF på riktigt hänga på i toppstriden och ta serieledningen (eventuellt tillfällig tills ikväll när IFK Göteborg möter Gefle). Vid Malmö FF-vinst skulle laget rycka ifrån Helsingborg i tabelltoppen och i så fall ligga sex poäng före sina konkurrenter från Skåne. Det var alltså i princip vinna eller försvinna som hällde för hemmalaget.

Matchen började med mycket kamp. Båda lagen smällde på bra och visade att de ville mycket. Malmö började bäst utan att skapa några riktigt heta lägen i början av matchen.
Efter ett tag blev det irriterat på plan och det märktes hur mycket matchen gällde och vilken rivalitet som finns lagen emellan. Det märktes också från supporterhåll. Inte många stolar var tomma på Olympia och lagens klacksektioner höll igång bra och var lättretade.

I den 33:e minuten utgick Christoffer Andersson efter att ha fått en smäll och in kom Alvaro Santos.

Matchens första riktigt bra målchans fick Malmö i mitten av den andra halvleken, men det dröjde till minut 38 innan det första målet kom. Det var Erik Friberg som satte det efter en skottretur.

Malmö ledde 1-0 i paus och på det stora hela var det en väldigt jämn första halvlek. 49-51 i bollinnehav och lika många avslut från båda lagen (4).

Den andra halvleken blev framskjuten efter att Malmöklacken tänk bengaler och annan pyroteknik vilket ledde till att planen blev rökfylld.
När matchen väl kom igång var det en pigg start ifrån båda lagen. Malmö började återigen lite bättre än HIF som efter ungefär fem minuter kom igen och hade en riktigt bra period där man skapade många målchanser på bara några få minuter. Alvaro Santos och David Accam var pigga.

Sen hade Malmö en bra period vilket resulterade i 0-2 efter att Magnus Ericsson tagit sig förbi HIF:s backlinje och slått en passning rakt över straffområdet förbi alla backar till Molins som kunde slå in bollen.

Efter 0-2 var det egentligen inget snack om saken. Malmö dominerade spelet och hemmalaget skapade inte många bra målchanser. Malmös tredje mål kom med cirka tio minuter kvar av matchen efter ett drömmål av Magnus Eriksson som sköt ett skott från straffområdeslinjen som gick ribba in.

Malmö var sen nära ett fjärde mål men matchen slutade 0-3 och MFF leder Allsvenskan fyra poäng före IFK Göteborg som ikväll möter Gefle hemma.

 

IMG_6806 IMG_6619 IMG_6649 IMG_6689 IMG_6707

 

Bilderna är tagna av Gustav Hertz.

Viktor Åberg

Leave a Comment