Malmö vann i Glasgow

 

Ett hungrigt Malmö FF vann den första matchen av två i den tredje omgången av Champions League kvalet mot Glasgow Rangers. 1-0 blev slutresultatet efter ett riktigt drömmål av Malmös nummer 7 Daniel Larsson.

Malmö FF: Dusan Melicharek – Markus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Jiloan Hamad – Agon Mehmeti, Ivo Pekalski, Miljan Mutavdzic, Jimmy Durmaz – Wilton Figueiredo – Daniel Larsson.

I den första halvleken var Malmö det bättre laget. Glasgow Rangers hade inte en målchans på hela halvleken utan Malmö kontrollerade den på ett riktigt mästar sätt. I den 18:e minuten kom Malmös ledningsmål, Whittaker slarvade utanför straffområdet med bollen, Jimmy Durmaz snappade upp bollen spelade Wilton Figueiredo som klackade bollen till Daniel Larsson som sköt bollen rakt upp i krysset, målet kom rättvist och Malmö tog med sig den ledningen till halvtidsvilan.

Glasgow Rangers höjde sig till den andra halvleken och skapade några farliga chanser. Steven Naismith var den stora målsumparen som missade två identiska lägen som var  i princip öppet mål. Även Steven Davis sköt ett skott strax utanför straffområdet som smekte ribban efter ett fint Rangers anfall. Även Rangers forwarden Jelavic hade ett bra läge då han från nära håll sköt ett tamt skott rakt på Dusan Melicharek. I övrigt var Malmö försvaret fläckfritt och gjorde en riktigt bra match. Den som fick riktigt svettigt var Rangers målvakt Allan Mcgregor som räddade skottarna från en större förlust. Han gjorde flera kvalificerade räddningar i den andra halvleken, två skott från Wilton som han tippade över ribban, sedan ett tungt skott från vikarierande ytterbacken Jiloan Hamad som han tippade utanför, även Daniel Larsson var nära ett andra mål men Mcgregor visade att han är en duktig målvakt.

Man kan sammanfatta matchen så här att Malmö spelade helt magiskt taktiskt och Rikard Norling visade vilket duktig taktiker han är. Malmö låg lågt med laget och stack iväg på snabba kontringar där de ofta kom i 3 mot 3 lägen. Wilton Figureido och Daniel Larsson var båda riktigt bra denna match, speciellt Wilton var helt galen, vi fick verkligen se hans fulla potential ikväll. Även MFFs vänsterkant med David Durmaz och Jiloan Hamad var bra.
En rolig grej var att de skotska kommentatorerna var helt förstörda efter matchen och att rubrikerna imorgon skulle handla om att Larsson nummer 7 avgjorde på Ibrox! Rangers och Larssons med nummer sju är ingen bra kombination för de blåa från Glasgow.

En riktigt stor seger för Malmö och Sverige och utgångsläget ser väldigt bra ut inför returen nästa tisdag, dock får vi inte ta ut något i förskott, för Malmö måste spela minst lika bra i denna match om inte bättre mot ett taggat Rangers nästa vecka.

Kvällens +: Malmö FFs klack som stundtals överröstade publiken på Ibrox Stadium, riktigt stort!

Kvällen -: Svensk tv som valde att inte sända matchen ikväll. Det är helt sjukt att ingen kanal ville visa matchen, när alla fotbollsfantaster vet att detta är det stora målet för svensk fotboll. Jag hoppas alla verkligen skäms!

Leave a Comment