Målrik drabbning mellan Schalke04 och Hamburg

Schalke04 hade sin första hemma premiär i ligan på 5år. Schalke har av tradition svårt att vinna just den där första matchen och HSV har under åren visat sig vara ett lag man har svårt att vinna mot. Men många trodde trots detta att Schalke skulle avgå med segern i denna match.

Det började också riktigt bra för Schalke04, draxler kunde passa fram en huntelaar som kom i läge och sköt 1-0 redan i den andra match minuten. Men en billig straff bjöd Hamburg in i matchen, van der vart kvitterade till 1-1. Och hamburg kunde sedan på ett enkelt sätt få in 1-2. Dessutom fick draxler bytas ut efter en stämpling, senaste rapporten om draxler är att han missar landskampen till veckan men kommer kunna spela mot Wolfsburg nästa helg. I den allra sista sekunden fick Schalke04 en hörna, som letade sig till Huntelaars panna och huntelaar han missar inte när han får läget och kvitterade till 2-2.

Knappt hade andra halvlek börjat innan HSV fick hörna, och kunde enkelt få in 2-3, Schalke 04 försökte sedan trycka på för att få in 3-3. Lägena kom, men en stor spelande Adler räddade gång på gång och blev lite av ett spöke, dock så var det just Adler som gjorde en liten tavla som gjorde att Szalai kunde kvittera till 3-3.

Sedan tryckte Schalke04 på för 4-3, men bästa läget fick HSV i samband med en hörna.

Förövrigt är det just spelet på fasta situationer och målvaktsspelet från Hildebrand på dessa som måste åtgärdas och det illa kvickt om Schalke04 ska vara med och utmana om ligatiteln i år. Insatsen under första halvlek från Schalke04 var riktigt dålig dock visade nyförvärvet Goretzka att han kan bli hur bra som helst, yngst på plan men en av de bästa i andra halvlek för Schalke04.

Leave a Comment