Manchester City fick oavgjort mot Liverpool efter försvarsslarv

This is Anfield skylten satt på plats som alltid.
Solen sken ut över en klar grön gräsmatta.
Från läktaren dånade ”Youll Never Walk Alone” ut över arenan och staden.
Det var dags för Liverpool och framförallt nye tränaren Brendan Rodgers att göra premiär på Anfield.

Det var två mycket taggade lag som gick ut på Anfield idag när Liverpool tog emot regerande mästarna Manchester City.
På Liverpools vänsterkant startade 17-åringen Raheem Sterling som imponerade så enormt i Europa League kvalet mot Hearts i veckan. Sterling inledde mycket piggt och utmanade City flera gånger under första halvleken.
Fem minuter in i matchen händer som inte fick hända Liverpools mittfält när Lucas tar sig för låret och tvingas kliva av och ersätts av Jonjo Shelvy, Det var full fart från början och två mycket välspelande lag som ville framåt efter 17 minuter Lyckas Raheem Sterling hitta Fabio Borini med ett perfekt inlägg som går utanför och i anfallet efteråt pressas Tevez ner emot sidlinjen i Liverpools straffområde men lyckas ändå få ett bra avslut som går i stolpen.
Efter 32 minuters spel fick Steven Gerrard till ett bra inlägg som Vincent Komapany nästan lägger i eget mål och på efterföljande hörna hittade Gerrard en löpande Martin Skrtel som stenhårt nickade in 1-0 för Liverpool vilket stod sig halvleken ut.

Andra halvleken började med att Liverpool efter fyra minuters spel fick en farlig kontring där Borini hittar Luis Suarez som dok lägger avslutet utanför. City tryckte även em på och Reina fick bland annat visa fin teknik när han rensade bort en dålig hemåtpassning på volly. I den 63 minuten visade han inte riktigt lika fin teknik när han gick bort sig på ett inlägg från Carlos Tevez och i röran bakom honom kunde Yaya Toure slå in kvitteringen för City till 1-1. City fansens lycka skulle dock inte bli långvarig för två minuter senare fick Liverpool frispark i farligt läge och när Luis Suarez skruvade bollen förbi muren och in vid stolpen var det 2-1 till Liverpool.
Skulle Liverpool kunna hålla hela vägen och sno åt sig dem tre poängen mot mästarna City?
Inte om man slår hemåt passningar som Martin Skrtel. i den 80 minuten slog Skrtel en dålig hemåt passning som Carlos Tevez kunde fånga upp och bara runda en helt chanslös Pepe Reina och rulla in 2-2 i öppen bur. Skrtelts framspelning var lyssande synd bara att den var åt fel mål från hans sida. Bara minuten senare får Jonjo Shelvy på ett kanonskott som går precis över Joe Harts vänsterkryss. Båda lagen tryckte på för ett ledningsmål framför en hysterisk Roberto Mancini som ville att hans lag skulle gå på säkerhet vilket dem inte verkade lyssna på. Närmast en kvitering skulle Andy Caroll komma då han på en hörna på en nick som gamle Everton spelaren Jack Rodwell fick rensa undan strax utanför mållinjen.

Liverpool-Manchester City slutade 2-2En mycket välspelad, händelserik och underhållande match slutar alltså 2-2 efter att Liverpool slarvat i  försvaret vid båda Citys mål. Liverpool borde kanske ha fått tre poäng i den här matchen för det var dem som hade det bästa spelet och dem bästa chanserna men om du bjuder Manchester City på sådana chanser som vi dem båda målen så får du inte segern.
Jag tror att det var två mycket nöjda tränare som lämnade arenan idag. Mancini är säkert nöjd över att man får med sig en poäng trotts att man aldrig faktiskt var i ledningen och Liverpool pressade dem verkligen. Rodgers är nog nöjd över att få in den där så viktiga första poängen och det var ju trotts allt dem regerande mästarna man mötte. Men jag tror inte det är resultatet Rodgers ändå är mest nöjd med utan hur man når det. Liverpool visade idag att man kan spela riktigt bra fotboll när allt stämmer för dem det kändes som att allt fanns där offensivt löpningarna, kreativiteten och framförallt passningsspelet som styrdes lysande av Joe Allen och Steven Gerrard. Det här var inte en match där Liverpool la sig på försvar utan tvärtom där man verkligen förde matchen och borde kanske ha tre poäng som sagt men man måste jobba mycket med försvaret. Ska man spela på den här nivån får man inte göra sådana misstag man bjöd på idag. Resultatet innebär att Manchester City placerar sig på en 5 plats i tabellen och Liverpool i och med sin första poäng för säsongen klättrar till 16 platsen.