Manchester city-Reading 1-0

Inför denna match så var det självklart för fjolårets ligamästare Manchester City att tre poäng skulle plockas. Reading gick in i matchen med inga förväntningar på sig att lyckas ta poäng vilket kan ibland vara en fördel att inte ha pressen på sig. Hemmalaget skulle tillslut plocka de tre poängen men de satt långt inne.

Första halvlek

Reading inneledde matchen med en tydlig taktik som de skulle följa matchen igenom med ett kompakt försvarsspel för att sedan kunna skapa målchanser framåt genom kontringar.

Manchester City ägde de mesta av bollinnehavet i första halvlek men hade svårt att skapa de riktigt giftiga målchanserna. Hemmalagets bästa målchans fick Carlos Tévez efter att Agüero passat fram snyggt till sin landsman som inte kunde ta vara på chansen utan Readingsmålvakten Federici fick stå för en bra räddning.

0-0 stog sig halvleken ut och man kunde känna en viss oro hos hemma supportrarna då Man City inte lyckades skapa speciellt många målchanser men man måste också ge Reading beröm för sitt uppoffrande försvarsspel.

Andra halvlek

Matchbilden var in princip identisk i den andra halvleken som i den första med ett Man city som hade det mesta av bollinnehavet och ett Reading som försvarade sig mycket bra. Hemmalaget hade stora svårigheter att komma till målchanser och de var inte det kreativa och effektiva Manchester City som man har blivit van att se. Trots det så hade dem ett bollinnehav på 62 % vilket är rätt mycket.

Reading hade inte mycket anfallsspel men de fanns kontringar som kunde ha resulterats i mål. En av kontringarna för bortalaget i den andra halvleken var rätt farlig när mittfältaren Kebe drev med bollen på kanten och såg Pogrebnyak i en bra position och levererade en lång passning som precis gick förbi Reading anfallaren. När man summerar matchen så kan man konstatera att detta var en av bortalagets bästa målchanser vilket säger en del om deras anfallsspel.

Man City skulle skapa några halvchanser till genom framförallt Agüero som på egen hand avancerade in i straffområdet och tog ett avslut som hamnade nån meter utanför mål. Segermålet skulle komma i den 92 minuten när det bara var 2 minuter kvar av tillägstiden och det var Gareth Barry som på ett magnifikt inlägg från David Silva nickade kraftfullt in bollen i mål och hemma supportrarna kunde fira segern med lättnad.

Reading spelarna protesterade kraftigt hos huvuddomaren då Barry vid nicken gick in i luftduellen aggressivt men enligt mig regelrätt. Reading kämpade tappert i matchen men tillslut räckte inte det för en poäng men man måste berömma laget för sitt kompakta försvarsspel och att jobba som en enhet.

Manchester City gör en godkänd match men inte mer än det för alla vet vad laget kan prestera och i denna match var dem rätt långt ifrån det. Fast de lyckades göra målet och ta med sig de tre poängen vilket visar stark lagmoral.

Manchester Citys nästa match är på onsdag där de möter Sunderland på bortaplan men som ska betyda en vinst för laget.

Reading möter Swansea på hemmaplan och detta kan vara en drabbning där Reading måste plocka poäng i eftersom laget ligger i botten av tabellen blir hemmamatcherna mycket viktiga att ta poäng i.

 

 

Leave a Comment