Manchester City-Real Madrid

Manchester City-Real Madrid 1-1
0-1 Benzema (10)
1-1 Aguero (pp) (73)

Detta skulle bli den stora matchen för Real Madrid, efter den fantastiska matchen mot Athletic Bilbao skulle man ta med sig samma spel till England och köra över Manchester City, dock gick saker inte som planerat.

Real Madrid började matchen bra, de tog redan från början initiativ och hade de allra flesta och bästa lägena. En del säger att det kunde ha stått 4-0 till real madrid efter första halvlek, så många bra chanser hade laget. Citys försvar hade problem och real madrid utnyttjade det ordentligt.

Redan i den 10 minuten satte Benzema 0-1 när han fick springa åtta meter utan att en endaste back i City reagerade och kunde utan problem sätta in 0-1 bakom Joe Hart. Efter det i den 14 minuten lyfte Ronaldo bollen snyggt över målvakten Hart och alla väntade på att bollen skulle gå in men en försvarare hann in i målet och fick en fot på bollen innan den gled över mållinjen. Den som hade de bästa lägena utöver dessa två lägen var Khedira, ett flertal gånger kom han i positioner då han kunde ha nickat in bollen i mål.

Manchester växte in i matchen och allt som matchen gick fick de också allt fler lägen.

I andra halvlek såg det totalt annorlunda ut, borta laget hade problem att få tag i bollen och när de väl fick den tappade de den lika fort. Spelet var som bortblåst och City hade anfall efter anfall, och klev hela tiden närmare och närmare kvitteringen. De hade ett flertal bra lägen i inledningen att sätta 1-1. Det skulle dröja till den 71 minuten innan City fick en billig straff. Arbeloa ramlade och lyckades i fallet att slå till City spelaren som också föll, han fick både rött och det blev straff, hårt dömt. Aguero tog straffen och Casillas gick åt fel håll. Efter utjämningen var City mer taggade än någonsin på att gå för alla tre poängen och hade ett par riktigt bra lägen, ett av de hade Tevez i den 84 minuten när han kom ensam med Casillas, målvakten tog den enkelt ifrån den Argentinske anfallaren. I andra halvlek hade Real Madrid inte mycket till anfall och de få tillfällena de kom till anfall var det tamt, det var inget som direkt satte Joe Hart på prov.

Real Madrid är i och med detta resultat klara för åttondelsfinalerna men som tvåa i gruppen. Men de övertygade inte alls. Benzema hade ett par bra chanser annars var han inte så bra som han var i lördags, Ronaldo verkar inte vara i form alls, hade han varit i form hade han tagit bättre vara på minst två av de klara chanser han hade i denna match. Benzema utgick skadad från vad jag kunde se, Silva kapade honom i slutet av matchen. Han gick in i matchen igen men klev av ett par minuter senare. En som däremot var räddaren i nöden var Casillas, han må ha gått åt fel håll vid straffen men han stod för ett par enastående räddningar i denna match, han visade verkligen varför han för femte året i rad är nominerad och favorit till priset som världens bästa målvakt.

 

Av: Sara Khatmi

Leave a Comment