Manchester City segrare på Etihad Stadium

Kolarovs tidiga mål öppnade för Citys 3-0-seger mot Sunderland.

Hemmalaget Manchester City kom med en artonmannatrupp där en viss lagkapten, Vincent Kompany, inte fanns tillgänglig. Istället valde man att låta Micah Richards göra ligadebut för året, tillsammans med Joleon Lescott. Utöver Kompany, så fanns inte heller spelare som Javi Garcia, Douglas Maicon och Scott Sinclair med i matchtruppen. Snacket i Sunderland på förhand var dock hur man skulle lyckas sprida ut målskyttet. Inför matchen hade man haft problem med just detta, då Steven Fletcher, dittills, varit lagets enda målskytt i och med anfallarens fem gjorda mål. Sedan så var tuffingen, Lee Cattermole, avstängd och därmed skulle man mista sin lagkapten under den ytterst tuffa bortamatchen.

Lee Probert var domaren för dagen och fick redan efter fem minuter anteckna två saker i sitt protokoll. Först; Carlos Cuellars vrålkapning på Carlos Tevez, som betydde ett gult kort för spanjoren. Andra; tacklingen från Cuellar som ledde till ett bra frisparksläge resulterade till att Sunderland fick känna på Alexander Kolarovs vänsterbössa när han elegant, med både kraft och precision, gjorde 1-0 och drömstarten för hemmalaget var ett faktum.

Efter Kolarovs 1-0-mål, fortsatte City att kontrollera matchen och högerbacken Pablo Zabaleta var nära på att ge laget en tidig tvåmålsledning, efter att han gjort en fin löpning och varit fri mot mål – men tyvärr för hemmalagets del så läste Sunderlands målvakt, Simon Mignolet, avslutet och enbart väntade ut argentinaren.

Sunderland stod inte att känna igen under den första halvleken.  Passivt och inte särskilt energifyllt var Martin O’Neils manskap för dagen. Detta skulle kunnat resultera i fler mål bakåt, även om City inte tryckte på överdrivet mycket. Men hur som helst blev det inte fler mål under de första fyrtiofem spelminuterna och 1-0 till City var ett faktum.

Mål efter fem minuter för Citys del under den första halvleken, och samma visa höll på att upprepas i den andra delen utav matchen. Det var en hörna som James Milner slog och efter andra inläggsförsöket nådde bollen fram till Micah Richards som drog till bollen mot det högre hörnet, men där stod Danny Rose som nickade undan bollen, och det resulterade för övrigt i en blåtira för Sunderlands vänsterback för dagen.

Steven Fletcher kunde varit nära att kvittera till 1-1 redan minuterna efter Richards målchans. Sebastian Larsson slog in bollen till skotten som nickade ner bollen kraftfullt ner mot det vänstra hörnet där Joe Hart hade gjort en fullständigt fantastisk räddning – om det nu inte skulle varit avblåst för offside, vill säga. Men detta var startskottet för Sunderland. Man började inse allvaret och spelade under en sjuminuters period en fin fotboll, där man vågade gå framåt. Men istället gjorde Sergio Aguero, som inte ens hade varit på plan i fyra minuter, 2-0 för City när han slog in bollen från nära mål efter ett hårt inlägg längs marken. Mignolet, som stod för en fin insats, var fullkomligt chanslös på det avslutet.

Det lilla hoppet som tidigare uppstod för Sunderlands del när man började komma in i matchen, blåstes snabbt bort efter 2-0-målet och Robert Mancinis lag kunde kontrollera tillställningen totalt och skapade ett flertal fina lägen som mycket väl kunde resulterat i målprotokollet. Sunderland var även vid ett tillfälle nära en reducering till 2-1 när McClean nickade bollen mot det bortre hörnet i den sjuttionde minuten. Men tyvärr för bortalagets del, så hann Hart dit och stod för en kanonräddning efter den fint slagna hörnan från Sebastian Larsson.

I den nitionde spelminuten så satte Manchester Citys James Milner punkt på dagens match när han, efter en liten touch ifrån bortalagets Craig Gardner, satte bollen i mål efter en frispark och 3-0 var ett faktum.

3-0 blev alltså resultatet till Manchester Citys fördel och för hemmalaget betyder segern att laget klättrar från en fjärdeplacering till en andraplats i ligan. Dock med en match mer spelad än de övriga lagen. För Sunderlands del leder förlusten, än så länge, inte till några positionförändringar då man fortsatt befinner sig på en tolfteplats i Premier League.

Manchester City: Hart; Zabaleta, Richards, Lescott, Kolarov; Milner, Barry, Yaya Toure; Silva, Balotelli, Tevez

Sunderland:  Mignolet; Gardner, Cuellar, O’Shea, Rose; Colback, Larsson; Johnson, Sessegnon, McClean; Fletcher

MINA TANKAR:

Bäst i Manchester City, Alexander Kolarov: Stod för en minst sagt gedigen insats när han dels gjorde ett utav målen men även assisterade till ett. Skötte även defensiven med bravur. Matchens lirare.  

Bäst i Sunderland, Simon Mignolet: Fick stå för ett flertal fina räddningar och var den avgörande faktorn för Sunderlands del att siffrorna – enbart – stannade vid 3-0.

Leave a Comment