Manchester dominerar engelsk fotboll!

Ingen har väl undgått både United och Citys framfart i Premier League. Manchesterklubbarna styr och ställer som de vill och det verkar inte som någon rår på dem. Först ut idag var City som tog emot Wigan hemma på Etihad Stadium. Ett City som på tisdag möter Napoli i Champions League vilade en Dzeko i storform och satte istället in förra säsongens skytteligavinnare. Carlos Tevez hade ännu inte startat en match denna säsongen men han fick nu chansen tillsammans med polaren Agüero längst fram.

Det hela började fantastiskt bra när Silva, Tevez och till sist Agüreo radade upp ett fint anfall som ledde till 1-0. Elegant från City som idag även hade placerat småskadade Nasri på bänken. City fortsatte sedan att dominera och redan tre minuter efter 1-0 fick de straff. Silva blev kapad av Lopez och det var inget snack. Tevez stegade fram och kan ha slått säsongens sämsta straff. Al-Habsi hade inga problem att rädda den. Tråkigt för City desto roligare för Wigan och dess supportrar. I den 27e matchminuten skulle City få ytterligare ett finfint läge när Tevez slår en genomskärare á la Xavi. Richards snappar upp den och försöker chippa in den men denna gången var ribban i vägen. Även Wigan hade ett par chanser och Rodallega var nog närmast när Hart inte riktigt har koll på bollen. Tyvärr för Wigan smet bollen precis utanför stolpen.

City kunde dock inte hålla sig och i den 63e minuten radar man upp ytterligare ett vackert anfall där Yaya Toure passar Silva som klackar till Nasri som fint lägger fram den till Agüero som enkelt placerar in 2-0. Sex minuter senare var det dags igen och återigen är det Silva som är hjärnan bakom det hela. Han tar sig förbi tre man innan han frispelar Agüero som iskallt väntar ut Al-Habsi innan han retsamt rullar in 3-0 till City som på de fyra första omgångarna har 15-3 i målskillnad. Det ser onekeligen väldigt bra ut för City som tillsammans med United ligger i topp.

Och på tal om United så sparade dom inte heller på krutet under lördagen. Bolton kunde enkelt besegras och slutresultatet skrevs tillslut till 5-0. Hernandez startade målskyttet redan i den 5e minuten när han styrde in ett inlägg från Nani. United fortsatte visa upp sin otroligt fina form och nyförvärvet Phil Jones slog i den 20e minuten in ett inlägg som nådde ända fram till Rooney som enkelt petade in 2-0. Fem minuter senare kom det ytterligare ett mål signerat Wayne Rooney. Dock var det återigen Phil Jones förarbete som ledde fram till målet när han enkelt tog sig igenom Boltons försvar. Jaaskelainen kunde dock bara rädde det första skottet och 3-0 var ett faktum.
4-0 kom även det efter att Nani först snurrat upp Boyata som inte alls visste var han hade portugisen. Det kunde även varit straff efter att Nani blivit nerdragen men istället fick Carrick bollen och drog till. Bollen täcktes dock och vem om inte Hernandez stod där och prickade in ytterligare ett mål. Dominansen fortsatte och Rooney fick göra hattrick efter att assistkungen Nani elegant spelat fram till Rooney som slog till direkt. 5-0 bakom en chanslös Jaaskelainen i Boltons mål.

Det råder inget snack om vilka lag som dominerar den engelska fotbollen. Arsenal, Chelsea och Liverpool har mycket att bevisa innan man kan komma upp i United och Citys klass. Det ska bli otroligt intressant att se hur båda lagen klarar sig de kommande veckorna när Champions League drar igång.
Matchen den 23 oktober är just nu otroligt het. United tar emot ”lillebror” City hemma på Old Trafford och det ska bli otroligt spännande att se om City klarar av att slå United på Old Trafford. Vad tror ni?

"Hur är det nu igen?" Foto: Ronnie Macdonald

 

 

Leave a Comment