Manchester-lagen och Europa League

Manchester City och Manchester United spelade en dag för sent. De är inte med och fightas bland de stora utan för nöja sig med Europa League. För Europa League är det viktigt att ha med lite större lag med stor erfarenhet, det ger en bättre status på turneringen. Samtidigt är det betydelsefullt för andra lag i turneringen att få fightas med dessa giganter.

Manchester United borde egentligen spelat Champions League. De förlorade mot FC Basel och det är inte acceptabelt när man är ett så pass stort lag som United. Trots att United inte lyckades motsvara förväntningarna får man hylla FC Basel för en enormt bra prestation. Det är inte ofta sånt händer inom fotbollen. Men varje gång det händer är det ett fantastiskt ögonblick för fotbollen. Det är sådana stunder man märker vad fotboll betyder.

Även Manchester City gick på en nitlott i Champions League-gruppspelet när man torskade mot Napoli. Ett underbart ögonblick för mig som älskar Serie-A. Att en klubb som bara för några år sen låg i Serie-C kan slå ut Manchester City med miljarder bakom sig är fantastiskt. När sådant sker vet man att pengar inte slår kärlek, passion och ett bra fungerande lag. För visst avgör inte pengar allt. Ett lag byggs ihop gemensamt och när man går ut på plan betyder inte prislappen på spelaren någonting  även om han allt som oftast har riktigt bra kvaliteter som fotbollsspelare när man kostat lite mer.

Alla Manchester United-supportar fick glädjande besked när United besegrade Ajax med 2-0. Viktigt inför returmötet att ha vunnit på bortaplan. I mina ögon ser jag United som helt klara för åttondelsfinal. Att hämta in det på Old Trafford blir alldeles för svårt för Ajax.

Manchester City bör också vara vidare efter en bra insats nere i Portugal. En match som böljade fram och tillbaka. Porto var ständigt farliga. En fantastisk teknik och speed gjorde det svårt för City.
Valera inledde målskyttet efter ett fantastiskt förarbete av Hulk. Balotelli såg inte ut att vara i form men gjorde senare Manchester Citys mål, eller rättare sagt, Alvaro gjorde självmål efter en liten knuff av Balotelli. Och i slutskedet av matchen var det en riktig nagelbitare. Aguero kom in och Balotelli gick ut, någon minut senare gjorde Aguero 2-1 och Man City kunde ta med sig en viktig seger hem till England.

Givetvis är United eller City favoriter till att ta hem hela kalaset. Men det brukar alltid vara någon intressant uppstickare.

Här är de lag jag tror går längst. Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United och Udinese.Jag hoppas på samtliga lag med svenskar . Viktigt för dem att gå långt i Europa. PSV kan nog klara sig en bit, men tror inte på dem i slutet. AZ hoppas jag på men jag tror inte riktigt på dem i längden. Stoke åker ut direkt mot Valencia. och Valencia kan nog gå en bra bit om de får alla bitar att fungera. I ligan har det inte sett jättebra ut under den senaste tiden. Metalist kanske kan bli en liten överraskning i slutet. Har gått enormt bra under senaste tiden, samtidigt som de vann senaste matchen i Europa League med 4-o.

 

 

Leave a Comment