Manchester United är mesta mästare.

Manchester United behövde endast en poäng på de två resterande matcherna för att säkra den 19 ligatiteln, och frågan var inte om den skulle komma. Frågan var när den skulle komma. Och den kom i dag när united gästade ett Blackburn som var och är indraget i bottenstriden och hade alla möjligheter i världen att skaka ett segervisst Manchester United.

Och visst skakades det på Ewood Park. För redan efter fem minuter såg Nani sin nick ta klockrent i ribban och den röda maskinen var igång. Och vi som trodde att Sir Alex skulle ställa upp med lite yngre killar och gå runt på gubbarna hade fel. För även om det var ett ”sämre” lag som ställdes ut så var det långt ifrån ett lag som vilades. Det var endast Van der sar och Evra som fick sitta på läktaren, annars så var det ett väldigt starkt lag som united kom med. Men så mycket närmre än Nanis ribbnick kom inte United i första halvlek. Hernandez hade ett skott som Robinson tämligen enkelt kunde styra ut till hörna. Istället handlade första halvlek mer om Blackburn och det var också hemmalaget som tog ledningen efter att Tomasz Kuszczak gjort ett av många osäkra ingripanden. Högermittfältaren Brett Emerton kunde ganska enkelt placera in 1-0 i det hörn som Kuszczak var på väg ifrån.

Uniteds chanser var få i första halvlek men inställningen visade annat, spelarna slet och kämpade och vann tillbaka bollarna ganska fort. Blackburn fokuserade sig på det som dom är bra på, vilket är att kontra och löpa efter kanterna. Martin Olsson och Emerton gjorde det bägge bra i första halvlek och visade att de skulle göra allt de kan för att ta tre poäng i kampen om ett nytt kontrakt.

1-0 till Blackburn i halvlek och United hade inte den där ledningen som de så gärna hade velat ha i halvlek. I och med det så kunde inte Sir alex plocka av några av de större stjärnorna och inga byten gjordes i något utav lagen.

Efter en ganska så chanslös andra halvlek så tog det fart efter en timmes spel. 65 minuter in i matchen så gick Martin Olsson upp i en nickduell med den nypositionerade högerbacken Valencia. Olsson vann den duellen men fick se sin nick ta i stolpen och återigen så skakades det på Ewood Park. Fem minuter efter det så tog Hernandez en djupledslöpning i straffområdet och blev neddragen av Robinson i mål. Domaren pekade på straffpunkten och Rooney smällde in 1-1 och en enorm tyngd lyftes av spelarnas och fansens axlar. Nu hade united den där poängen som dom så gärna ville ha. Resten av matchen förblev ganska händelselös och bägge lagen var nöjda med varsin poäng.

Slutsignalen löd och vild glädje utbröt i united lägret. Den 19onde ligatiteln var bärgad och fansen var snabba med att plocka fram diverse lappar med numret 19 på vilket betyder att Manchester har en mer ligatitel än rivalen Liverpool och ännu mer betydelsefullt är att man är det mest framgångsrika laget i England. Nu gäller det att ladda om batterierna till Champions League finalen mot Barcelona. Men det finns fortfarande en match kvar i ligan och det finns faktiskt ett intressant löfte som ska bli spännande att se om det fullföljs. Det är nämligen så att efter att United fixade sin finalplats i Champions League så ringde Blackpools tränare Ian Holloway upp Sir alex för att gratulera varpå Sir alex svarade med att om ligan är säkrad tills sista omgången så ska jag spela matchen. Manchester United avslutar säsongen hemma mot Blackpool nästa vecka och nu får vi se om Sir Alex håller var han har lovat.