Manchester United Del 1 – Katastrofen aldrig nära

Den (nya) röda maskinen ångar på. Seger i Community Shield i höstas, seger i VM- för klubblag i julas och nu senast seger i Ligacupen. Tre titlar redan bärgade, av sex möjliga. Det är grymt imponerande det United kan klara av att göra i år, de har möjlighet att vinna allt.

Manchester United känns starkare än någonsin i år, och nervositeten rinner igenom mig genom bara att läsa av vad de kan vinna redan denna vår.

Med Champions League som högsta prioritet, även fast man nog helst inte vill tappa ligan då man har ett lagom långt försprång, men ändå anser jag att CL står högst upp på listan. Sen med en FA-cup semifinal mot Everton den 19 april så är ju förhoppningarna till en titel till väldigt höga.

Men så skedde det som helst inte fick ske. Liverpool slår ut Real Madrid i Champions League, efter två fruktansvärt bra genomförda matcher. Sedan krossar man United på ”Drömmarnas Teater” och Liverpool har guldsmak igen. Och efter en hemsk match i London av the Devils mot Fulham så sjönk avståndet till Liverpool ännu tre poäng. Katastrof sa man.

Jag kan erkänna att man svettades lite mer än vanligt och frustrationen ökade efter att Gerrard trycker in sitt hattrick mot Aston Villa på söndagen. Vad hände egentligen? Ligan var ju avgjord, med sju poängs avstånd från Liverpool och med en match mindre spelad ville man ju nästan kalla ligan klar!

Men nej, så fel man kan ha. Bara tio dagar efter succén i CL mot Inter så stod United med kniven mot halsen. Med bara en poäng ovanför Pools (då med en match mindre spelad) så försvann naglarna från mina fingrar snabbare än vad Usain Bolt kan springa.

Men om man tänker efter, om man bortser från två stycken skitmatcher i ligan så, var är egentligen katastrofen?

Med förhoppningar om att avståndet ökar till fyra poäng då hängmatchen mot Wigan har spelats så kan ju United spela av säsongen med ett helt okej försprång. Det man har kvar som känns som de största farorna är ju matchen mot Villa på söndag, sen då matchen mot Arsenal, som alltid känns jobbiga att möta.

Men det man kan se positivt med de mötena är att båda är på Old Trafford, där man dock förlusten mot Liverpool, är fruktansvärt svårslagna.

Jag tror att ligan nästan är hembärgad till Manchester i år igen, även fast man inte ska ropa hej för tidigt.

Sedan kan man ju tycka att lottningen som blev i CL, mot Porto, är en mycket bra lottning. Jag tycker bara att det är jobbigt. Porto är hemskt svåra att möta. På pappret så ska United lätt vinna, men det gäller att göra det på planen också! Förhoppningsvis tar man sig vidare till en semifinal, där antingen Arsenal eller Villareal väntar. Förhoppningarna om ett CL guld lever i allra högsta grad.

FA-cup semifinalen mot Everton är också hemskt svår att bedöma så här innan, allt beror på vad Sir Alex väljer att spela med för lag och vad för inställning laget har.

Men en final där känns också som en stor möjlighet!

Då kan man ju säga så att katastrofen låg i luften, det var jobbigt ett tag då Liverpool marscherade fram som en orkan. Men det blir svårt för dem att hålla ihop. Och med tanke på tidigare säsonger av Pools så vet man ju att de inte orkar ända in i slutet.

Men som sagt allt kan hända och det kan ju också sluta på noll pokaler här i vår. Men jag tror, och hoppas att Sir Alex lyckas hålla ihop manskapet och tar sig igenom våren med glamour.

Det kommer minst att bli en pokal till i år, det känns ända ut i tårna.

Niklas Runsten

2009-03-30

Leave a Comment