MANCHESTER UNITED DEL 2- ETT HOPP OM GULD LEVER

Sen jag skrev min förra krönika om Uniteds gulddrömmar och hur läget såg ut så har mycket saker och ting förändrats. Premier League bucklan ser allt mer ut att gå Uniteds väg, ett trist uttågande ur FA-cupen och Champions League luktar drömfinal. Det är ungefär så det har sett ut de senaste månaderna.

Sir Alex starka lagbygge såg under vintersäsongen ut att kunna klara av allt,att inget lag kunde stoppa dom. Men The Devils visade att även de är mänskliga. Genom att på bara en vecka så förlorade man två raka matcher. Jag tycker att det är lite kul hur bara två matcher gav en krisdrabbat synvinkel på laget som innan dess knappt släppt in något mål på femton matcher. Men jag håller med om att det kändes jobbigt. Har United tappat allt nu? Blir det ingen trofé alls nu under våren?

Det fortsatte att se illa ut redan veckan senare, där man med nöd och näppe lyckas slå Aston Villa hemma med 3 – 2. Tack Macheda!
Vi fick senare se oss frälsta av Macheda igen mot Sunderland. United tågade på, laget spelade inte bra, men de vann sina matcher!
Det såg vi även i Champions League. Där man efter 2 – 2 hemma mot Porto var tvunget att göra något som inget annat engelskt lag tidigare gjort, vinna på Estadio de Dragao. Ett United som verkade ha tappat allt som kan kallas toppform, nu under de kanske viktigaste matcherna på säsongen.
Med en fantastisk match (defensivt sett) i Portugal, och via ett kolossalt snyggt mål som Cristiano Ronaldo gjorde så kunde United även fokusera på ännu en semifinal i Champions League.
Från att det verkade som om de skulle kollapsa totalt, så klarade United sig vidare på ett sätt som jag ser som beundrande. Laget spelar dåligt, och inget ser ut att fungera. Men man vinner! Man vinner precis med uddamålet, man spelar dåligt, men man vinner! Och just den egenskapen tycker jag gör United till världens bästa fotbollslag.

Mitt under den galna perioden så skulle även man tränga in en FA-cup semifinal mot Everton. FA-cupen prioriterades inte på samma sätt som PL och CL kunde man märka. Sir Alex ställde upp med en yngre lag och de bättre fick vila, där bland annat Ronaldo, Rooney och Carrick. Det är ändå häftigt att han låter de unga spelarna få chansen, då faktiskt det är dom som har spelat United till den semifinal de var i. Matchen i sig var inget vidare och de kändes som att Everton var mycket mer hungriga. Det ledde ju tillslut till en straffläggning där Everton drog det längsta strået. Grattis till Everton som jag anser vara, tillsammans med Tottenham och Aston Villa, det laget som närmast kan hota The Big Four.

Efter den matchen började man känna igen United igen, och spelet började bli bättre. Efter ett antal härliga segrar mot Pompey, Spurs,, Middlesbrough och nu senast i derbyt mot City så luktar det ännu en förstaplats i Premier League. Nu måste United bara plocka fyra poäng på de tre resterande matcherna, oavsett vad Liverpool presterar, så står de klara som segrare av PL.

Champions League blev ju också en succé efter en jobbig kvartsfinal. I semfinal mötte man ju, inte helt oväntat ärkerivalen från London, Arsenal. Sett över två matcher så är United det mycket, mycket bättre laget. Efter 1 – 0 hemma och 3 – 1 på Emirates var ena finalplatsen Uniteds, i år igen.

Det luktar som sagt drömfinal den 27 Maj mot Barcelona, där vad som helst kan hända. Det är utan tvekan årets match och jag hoppas med hela mitt älskande fotbollshjärta att matchen lever upp till förväntningarna. Jag vågar inte säga ett resultat, då man har ingen aning vad lagen ställer upp med och det kan gå hur som helst. Det är helt klart de två bästa lagen i världen nu som möts.

Som avslutning så måste jag säga att United har haft en häftig vår, en blandad vår som har bjudit på skratt och tårar. Finalen kommer bli en hejdundrande avslutning på ännu en lång, vacker säsong.

As long as we’re United we will never, ever lose. As the reds go marching on….

632px-manchester_united_football_clubin_logosvg


Niklas Runsten 12-05-2009

länk till min förra krönika: http://www.fotbollsoraklet.se/manchester-united-del-1-katastrofen-aldrig-nara/

2 Comments

  1. Mycket bra inlägg!

  2. Ronney

    nu tar vi guldet för 3dje året i rad o låter liverpool drömma om guld i 20 år till:D fan va härligt

Leave a Comment