Mancini klar och Di Gennaro mer speltid!

Idag blev det officiellt att Amantiono Mancini är klar för AC Milan. Tränaren Leonardo har länge önskat en ytterforward. Mancini flyttar från ena sidan av staden till den andra för att nu spela hos konkurrenterna Milan. Det rör sig om ett lån fram till 30 juni 2010, med köpoption (delägarskap).

Mancini, född 1980, har tidigare spelat för Roma, där han var en riktigt bra tillgång. Nu på senare har han spelat i Inter.

Mancini ska avlasta arbetet för Ronaldinho/Pato. Jag ser detta som en ganska smart värvning från Milan, ni kanske undrar varför? Visst Mancini är inte ung men han är ju här på ett lån och längre än så hoppas jag inte att det blir. Om Mancini visar sitt gamla jag, tiden i Roma, så kommer han verkligen blomstra ut till något bra. Hur som helst kommer det bli en bra tillgång för Milan när Pato/Ronaldinho tappar ”suget”.  Spara Pato/Ronaldinho till de viktigaste matcherna.

En annan tanke jag har är att vill att Di Gennaro ska få mer speltid i Milan. Han är ung, teknisk och snabb. Det som Leonardo önskar med andra ord. Det skulle vara perfekt att ge en kille som Di Gennaro förtroende i en match mot Livorno. Livorno som man bara får ett lika resultat mot. Seedorf, Pirlo, Ambrossini och de andra lirarna känner nog inget sug att spela mot Livorno? Givetvis är alla ute efter en seger men det beror också lite på vilka man möter. För en kille som Di Gennaro är en match mot Livorno kanon. Lika taggad som gamlingarna är inför ett möte med Inter är Di Gennaro inför ett möte med Livorno.

Detta är lite åsikter ur mitt perspektiv.


Leave a Comment