Många spelare kan lämna Allsvenskan

Om en dryg vecka öppnar det så beryktade (och av svenska klubbar i många fall, illa omtyckta) transferfönstret upp och de europeiska klubbarna kommer och brandskattar de svenska lagen.

Och som vanligt är det ju anfallarna som blir hetast eftertraktade på marknaden. Och ska man ta alla rykten på

fullaste allvar, då lär det bli målfattigt i andra halvan av årets Allsvenska. Vilka anfallare kan då Allsvenskan tappa?

AIK – Bägge Banguras ryktas vara på väg till någon mer lönsam liga. Innebär att det blir väldigt tunt på anfallsfronten.

Trolighetsfaktor: Ganska stor

BK Häcken – Där har vi ledaren i skytteligan just nu, Mattias Ranegié. Även om det inte finns några konkreta bud, så är det inte helt ovanligt att de svenska skyttekungarna åker i förstaläget.
Trolighetsfaktor: Möjlig

Djurgårdens IF – Den enda anfallaren som haft ett och annat rykte där är; Kennedy Igboananike.
Trolighetsfaktor: Ganska liten.

GAIS – Makrillerna från Götet har verkligen gjort en chansning inför denna säsong då de lånat in inte mindre tre anfallare, Wanderson, Santos och Omotoyossi. Som jag ser (och vad jag hört) får GAIS väldigt svårt att behålla alla tre säsongen ut. Och ur GAIS-synvinkel så blir det dessvärre så att GAIS ”Dansade en vår”
Trolighetsfaktor: Ganska stor

Gefle IF – Först var det Oremo (Djurgården), sedan blev det Gerndt (Helsingborg) och i år blir det Orlov (ryktas ersätta just Gerndt i Helsingborg). Gefle fortsätter sälja ut sina stjärnor till ”konkurrenterna” i Allsvenskan.
Trolighetsfaktor: Mycket stor

Halmstad BK – Inte mycket surr runt HBK. Det enda som hörs är hur klubben ska hantera sina spanska lån. Den ende anfallaren Joe Sise, är det ganska tyst om.
Trolighetsfaktor: Minimal

Helsingborgs IF – Gerndt, Jönsson och Sundin. Alla tre anfallarna omges dagligen av rykten som placerar de än där och än här. Oavsett vilket så är nog dessa tre anfallarna redan förlorade för svensk fotboll och HIF måste förstärka hela anfallet.
Trolighetsfaktor: Nästan klart

IF Elfsborg – Är den klubben som kommer stå sig starkast under transferfönstret och har en klar fördel i guldracet.
Trolighetsfaktor: Obefintlig

IFK Göteborg – Tobias Hysén är också på väg bort i sin andra sejour utomlands. Vilken klubb det kommer bli är inte klart, men han är förlorad för IFK i sommar.
Trolighetsfaktor: Nästan klart

IFK Norrköping – Kommer inte sälja någon anfallare under sommaren. De kommer där emot säkerligen förstärka den lagdelen.
Trolighetsfaktor: Obefintlig

Kalmar FF – ”Lilla Brasilien” lär få behålla sina anfallare säsongen ut. Den enda det finns en liten tveksamhet runt är Ricardo Santos.
Trolighetsfaktor: Ganska liten

Malmö FF – Behöver en bred trupp inför stundande CL-kval. Två anfallare ryktas det (mest om), Daniel Larsson samt den ständigt-på-väg; Agon Mehmeti. Mycket troligt att minst en av dessa försvinner (över sundet?) redan nu i Juli.
Trolighetsfaktor: Ganska stor

Mjällby AIF – Har redan tappat El Kabir och har inga fler anfallare som det finns intresse för utanför Listerlandet.
Trolighetsfaktor: Obefintlig

Syrianska FC – Lär få behålla både Ijeh och Felic.
Trolighetsfaktor: Obefintlig

Trelleborgs FF – Joakim Sjöhage trivs inte på bänken. Möjligtvis skulle någon klubb från ”skatteparadiset” Danmark kunna rycka i honom, men det är tveksamt.
Trolighetsfaktor: Väldigt liten

Örebro SK – ÖSK har flest anfallare registrerade av alla klubbar i Allsvenskan. Skulle de tappa en eller två lär det knappast märkas på träningen? Valdet Rama har startat första halvan av serien på ett positivt vis och är den enda av ÖSK’s anfallare som möjligtvis skulle ha scouternas ögon på sig.

Trolighetsfaktor: Väldigt liten

***

Så skulle min lilla ”ryktes-analys” stämma, kan inte mindre än 13 stycken anfallare försvinna från Allsvenskan, om vi har otur. För det innebär ju naturligtvis att nya måste slussas in och eventuellt köpas in. Och med en halv säsong redan spelad är det svårt att hitta någon som träffar rätt med en gång.

Men vi får se hur det blir. Vad tror du?

/Fredrik Ymer

1 Comment

  1. Gäst

    Ifk norrköping lär kanske försöka bli av med Bruno Santos….

Leave a Comment