Matchrapport: Lazio – Atalanta

Det var ett Lazio som förlorade senast mot Siena med hela 4-0 på bortaplan. Idag var det en helt annan historia när Romlaget skulle ta emot jumbolaget Atalanta hemma på Olimpico. Lazio startade med det osäkra kortet Hernanes som var tveksam till spel men blev ett bevis på att det var en match som skulle vinnas till varje pris. Atalanta startade i princip med likadan startelva som emot Milan, med sin målkung givetvis German Denis på topp.

Första halvlek

Lazio var laget som startade matchen med vilja och producerade bra med inlägg i Atalantas straffområde. Men bortalaget hade fokuset uppe och försvarade bra i boxen från Kloses samt Rocchis huvud. Men efter 20 minuter och en härlig vändning av Radu, hade Masiello ingen chans att hänga med tempot och sparkar klumpigt ner Radu i straffområdet. Domaren dömer snabbt straff utan några tveksamma aningar och Hernanes sätter straffen hur säkert som helst, 1-0. Atalanta försöker trycka på men skapar inga farliga lägen. I den 29 minuten får dock schelotto bollen och gör ett fint förarbete men som slutar med en för brant djupledspass till German Denis som inte hinner dit. Lazio kontrollerar matchen helt och hållet. Atalanta har inget emot det kompakta spelövertag som Lazio erhöll. Hernanes och Dias blir senare utbytt innan halvtid blåst av och Dias får se sig själv säga adjö via båren själv.

Andra halvlek

Lazio börjar andra halvlek på samma sätt som första, har mycket boll och producerar halvchanser. Men andra halvleken blir ett sömnpiller som fastnat i halsen. Ingen av lagen skapar något farligt läge eller träder fram för att antingen stänga matchen eller kvittera. Dock såg vi en pigg Lulic på vänsterkanten med farliga inlägg som försökte hitta Klose. Det var inte tills i slutskedet av matchen som Lazio började vakna igen. I den 77 minuten kommer ett inlägg till självaste Klose från högerkanten. Men Consigli står rätt placerad och räddar bollen på mitten av målet. Atalanta blir därefter desperata efter ett mål och flyttar upp laget. Det gav givetvis fördelar till Lazio som efter några minuter får ett friläge, bollen studsar olyckligtvis på en Atalantaspelare och går till en fristående Rocchi i straffområdet. Han försöker sedan i sin tur finta målvakten men det blir förgäves när Consigli lyckas sparka iväg bollen. Men det var inte slut där. För i den 91 minuten får KLOSE en perfekt inlägg som elegant fintar bort försvaren och skjuter in den i vänster burgavel. Matchen är slut och slutställningen blev 2-0 till hemmalaget.

 

Lazio: Marchetti – Dias – Biava – Radu – Zauri – Ledesma – Hernanes – Lulic – Gonzalez – Klose – Rocchi (Inbytt: Hernanes -> Matuzalem 41 min. Dias -> Diakite 42 min.)

Atalanta: Consigli – Lucchini – Ferri – Peluso – Masiello – Padoin – Cigarini – Carmona – Schelotto – Denis – Marilunga (Inbytt: Carmona -> Moralez 46 min. Marilunga -> Bellini 53 min. Masiello ->Tiribocchi 76 min.

 

Mål:

Hernanes 20 min

Klose 90 min

 

Matchens lirare:

Senad Lulic. Var som vanligt väldigt pigg på sin vänsterkant och stod för väldigt fina inlägg under hela matchen. Tog också mycket initiativ i offensiven och helt klart matchens lirare.

 

FORZA CALCIO!

// Abraham Eriksson

Leave a Comment