Matchrapport: Manchester United – Fulham

Ni som läste min rapport inför denna match vet vad som stod på spel idag. Vid en Unitedseger skulle united gå upp i en trepoängsledning i serien med endast 8 omgångar kvar. Fulham som kämpar i ingenmansland ville bara försöka att snygga till sitt dåliga bortaspelsfacit. Sir alex hade fått tillbaka Phil Jones till denna match men han fick sitta på bänken hela tiden. Sir Alex valde istället att mönstra följande elva: De Gea; Rafael, Evans, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Young; Rooney, Welbeck.  Fulhams tränare Martin Jol startade med Schwarzer; Kelly, Hangeland, Hughes, Riise; Frei, Dempsey, Duff, Dembele, Diarra; Pogrebnyak.

Matchen började i ett bra tempo där bägge lagen visade sig offensivt och hade fina anfall och kombinationsspel. United började bäst och kom ofta runt på kanterna där Young och Valencia huserade. Men den första farliga chansen kom i den elfte minuten då Giggs nickade Rafaels inlägg i famnen på Schwarzer. Lite bättre riktning på den nicken och det hade blivit väldigt farligt. Efter detta började Fulham så småningom jobba sig mer och mer in i matchen och De gea fick presentera sig på riktigt när Dempsey testade spanjoren. Ett bra avslut men en bättre räddning. Fulham gjorde det svårt för United och försvarade sig med nästan 10 man stora delar av matchen vilket ledde till att många av uniteds försök bröts vid sista passningen eller att skottet blockerades. Patrice Evra var nära att få in en cykelspark efter ett inspel av Giggs men bollen gick precis utanför stolpen. Om det hade blivit mål så hade det varit Evras första mål på fyra år.

När mycket pekade på oavgjort i halvlek så klev Rooney fram. Han förvaltade ett inlägg som gick över hela försvaret, landade vid fötterna hos Jonny Evans som la upp bollen för Rooney som bara kunde smälla in 1-0 i den 42:andra minuten. Det resultatet stod sig tiden ut och i halvlek var det fördel United 1-0. Ganska så programenligt, och det var en behövlig ledning för Manchester som verkligen hade chansen att rycka i toppen.

Andra halvlek han knappt börja innan Fulham var framme och luktade vid Unitedmålet, men De Gea var framme och greppade ett tidigt inlägg och nekade Fulham ett tidigt kvitteringsmål. United fortsatte istället att pressa på och Schwarzer fick göra en del kvalificerade räddningar, då bestämde sig Sir alex för att slänga in pigga ben där uppe och försöka få in ytterligare ett mål. Welbeck fick göra plats för Chicharito. Schwarzer fortsatte att sättas under press och tvingades till en fantastisk dubbelräddning när Young försökte två gånger om. Och i det tredje försöket slog Giggs till på volley men då stod Hangeland i vägen och behöll gästerna i matchen. Det var nervöst i slutet och många Unitedfans ska nog skicka en ros eller två till dagens domare Michael Oliver då han valde att fria när inhopparen Danny Murphy föll i straffområdet efter att Michael Carrick varit honom i hasorna. Ett kontroversiellt beslut som har blivit omdiskuterat.

Men United höll undan och tog tre viktiga poäng i kampen om den där tjugonde ligatiteln. Uniteds maskot Fred the red fick jubla igår med. | Foto: Paolo Camera

Leave a Comment