Matchrapport: Milan-Udinese

Igår tog Milan emot Udinese på San Siro. En match som många, på förhand, trodde Milan skulle vinna ganska enkelt. Så blev det inte då matchen slutade 1-1.

Udinese har aldrig varit någon drömmotståndare för Milan. Det var dem inte i gårdagens match heller. I första halvlek såg Milan oerhört sega ut. Anfallsspelet fungerade inte alls och när Milan höll på att skapa ett kontringsläge så släpper Pato ifrån sig bollen och kliver av banan. Han har dragit på sig ytterligare en muskelskada. Förutom att anfallsspelet var dåligt, var Milan passiva och saknade aggressivitet i försvarsspelet, vilket ledde till att Udinese kunde komma upp i banan flera gånger.

Ett inlägg slås in mot Milans mål. Det ser ut att bli helt ofarligt ut, tills Abbiati tappar bollen. Bollen, som Abbiati inte får kontroll på, rullar ut någon meter. Och vem är framme då? Jo, Udineses rutinerade skyttekung Antonio Di Natale. Trots att säkerheten själv i Milans mål gjorde en tabbe så kan man säga att Udinese var mer värda ett mål än Milan.

I andra halvlek går Milan ut och är mer aggresiva. Det kändes först då som att de ville vinna matchen. Milan radar upp några farliga chanser och spelgeniet, Cassano, ligger bakom de flesta chanserna för Milan. Även vår erfarne mittfältare, Seedorf, hade en farlig frispark då han sköt i stolpen. Efter många chanser kom Milans mål genom det heta löftet, El Shaarawyn. Han får en pass av Cassano och placerar den snyggt i bortre.

Bäst i Milan: Cassano
Bäst i Udinese: Försvarsinsatsen


21-09-2011 Serie A Milan – Udinese (1-1) by jinko3808

Leave a Comment