Matchrapport: Napoli-Milan

Matchen mellan Napoli-Milan var en match som innehöll det mesta, känslor, småbråk, snyggt spel, det där lilla extra som alltid finns i Serie-A och Edision Cavani! Tre mål gjorde den stilfulle anfallaren, en anfallare av världsklass!

Matchen startade igång inför ett fullsatt San Paolo. Två lag som är tippade att göra upp om scuedetton skulle mötas, och vilken match det blev. Napoli började väldigt försiktigt till en början och Milan blev det spelförande laget. Napoli fick i de första tio minuterna knappt röra bollen. Efter 12 minuter spelade på San Paolostadion så skulle kvällens första mål komma genom Milans nyförvärv, Aquilani. Seedorf vänder upp i mitten och tar med bollen snyggt, han lägger sedan över bollen i högerfoten och slår en perfekt crossboll ut mot Antonio Cassano. Cassano tar ner bollen snyggt och slår in den på ett tillslag. Aquilani gör inga fel utan nickar in den snyggt i botre krysset, Napolis målvakt, De sanctis, är helt chanslös.

Milans ledning skulle inte hålla i sig länge. Napoli kommer upp i anfall direkt efter avspark och Napolis högerback, Maggio, fälls en bit utanför straffområdet när han skall utföra en offensiv löpning. Det är ett bra frisparksläge som Lavezzi förvaltar bra. Bollen går in mot straffområdet och nickas undan, den hamnar sedan hos Cavani som slår till bollen på ett tillslag. Han gör inga misstag där och det står 1-1. Napolisupportrarna jublar ut sin glädje!

Milan fortsätter, trots Napolis kvittering, att vara det spelförande laget. Dock utan att skapa några jättelägen. Efter 35 minuter spelade kommer Napolispelaren, Gargano, i fullt fart. Han kommer förbi Milans mittfält och skapar ett jätteläge för Napoli att göra 2-1. Gargano har passningsalternativ till både höger och vänster. Den kvicke Gargano gör inga misstag och serverar Cavani som gör sitt andra mål för matchen.

Napoli var inte nöjda med 2-1 utan fortsatte att pressa högt och anfalla. Denna gången har Cavani bollen centralt och väljer att lägga ut den till Lavezzi som slår ett farligt inspel som Nesta får problem med. Bollen studsar till på Nesta och ut till Cavani som slår till bollen på ett tillslag, med vänster, och rakt i mål. Så oehört snyggt och elegant.

Matchen kan sammanfattas med ett namn – Edison Cavani. Konung av Neapel!

Bäst i Napoli: Cavani
Bäst i Milan: Cassano

Leave a Comment