matchrapport Real madrid vs Cska moskva

Första halvlek började som en mardröm för Real Madrid, Doumbia som inför matchen var osäker på att komma till start hade ett ypperligt läge att göra mål, men den gick utanför. Det var redan i den åttonde minuten. Doumbia skulle få ytterligare en fantastisk chans i den tolfte minuten efter en passning från Musa. Han var en tå ifrån att sätta 1-0. Men han missade den.

Allt som tiden gick tog Real Madrid över allt mer. Trots dominansen kan man sammanfatta den första halvleken med ett ord, ”slarvfel”. Ja nästan alla stod för slarvfel ikväll. Kaká hade en fantastisk målchans, den ska bara vara om inte i mål i alla fall på mål. Men han sköt den utanför och ett par gånger undrade man vad spelarna tänkte med sina passar.

Men hur som helst, trots tusen och en slarvfel så kom 1-0 målet. Det var i den 26 minuten som Khedira fick tag på en boll i straffområdet, han slog den över till andra sidan, där Kaká väntade helt utan markering. Han slog en passning in mitt framför mål och Higuain satte foten till.

Halvlekens delikatess stod Özil för emot slutet av halvleken. Han jagade en boll och lyckades hålla den i spel och löpte ner längs långsidan med två försvarare, han lyckades hålla den inne ytterligare en gång. På kortsidan upprepade han bedriften och lyckades dribbla bort två försvarare. Tyvärr blev det inget av läget.

CSKA Moskva hade en plan genom första halvlek, försvar. Se till att inte släppa in något baklänges mål. Man hade ett 10 manna försvar inledningsvis. Den planen höll nästan.

Real Madrid startade andra halvlek i en rasande fart. Direkt i inledningen hade Kaká en fantastisk chans återigen men missar. Real Madrid hade full kontroll på matchen. Under de första 25 minuterna kommer Moskva till enstaka anfall medan allt mer spel är parkerat i mitten av planen och framför CSKA Moskvas mål. I den 64 minuten gjorde Cristiano ett av sina snyggare mål enligt mig. Han tog ett skott utanför straff området som målvakten såg ut att ha full koll på, men den gled in i mål i alla fall. 2-0 till Real Madrid och matchen verkade vara över.

Higuain försökte och försökte att få till ett andra mål men det ville sig inte, CSKA Moskva hade lärt sig hans knep och ställde honom offside nästan varje gång. I den 69 minuten byttes så Higuain ut mot Benzema. Minuten senare gjorde fransmannen 3-0 till de vita. Det tog honom en minut att visa att han minsann också kan.

Det andra bytet i Real Madrid skulle bli början till ett förfall av rang för de vita. Kaká byttes ut och Granero kom in. Men vad hände egentligen sen..laget höll totalt samman. I den 77 minuten fick Tosic ta ett skott på mål, utanför straffområdet och trots att både Pepe och Arbeloa försökte nå den gick den in i mål. Det skulle visa sig bara vara början. CSKA Moskva tog över och anföll och det med besked. Det var flertal skott som kunde ha varit mål. Och Casillas fick hjärnsläpp under ett par sekunder när han ska ta ett skott och boxar ut den rakt framför sig, där det står en Moskva spelare. Han ska sparka ut den eller ta den i famnen allt annat är helt oacceptabelt även om han är Iker Casillas. Mourinho tog in Lass istället för Özil för att få ordning på situationen. På stopp tid tog Real Madrid åter över matchen. Och i vad som skulle bli matchens sista anfall gjorde Cristiano Ronaldo sitt andra mål för kvällen, för framspelningen stod Benzema. Vad det var som hände är ett mysterium. Hur kan ett lag gå från den dominans de hade till ett totalt förfall på loppet av sekunder.

CSKA Moskva hade ett starkt försvar och den höll till stora delar. I varje Real Madrid anfall stod det 10  röd/blåa i straffområdet. De stod för en stark insats idag. Doumbia var ett ständigt orosmoln för hemmalaget och han var så nära att verkligen ställa till det för Madrid laget också i inledningen av matchen.

I Real Madrid var Xabi Alonso den bästa på plan, allt spel gick genom honom. Han var spindeln i nätet. Higuain gjorde en bra insats och Kaká visade att hans form fortfarande håller i sig. Den spelare som stod för kvällens flopp var Arbeloa. Jag visste inte ens att han var på plan fram tills att CSKA Moskva gjorde mål, återigen stod han i centrum när saker gick fel i försvaret..

Real Madrid är i kvartsfinal, vem de får möta får vi se på fredag.
Mardröms motståndarna vore Barcelona och Bayern Munchen och de bästa motståndarna vore Benfica, Marsella eller överraskningen Apeol Nicosia.

Av: Sara Khatmi