Mattias: Därför går Sverige vidare

Det finns inte många anledningar till att oroa sig över att Sverige inte ska nå semifinal i U-21 EM. Sverige behöver bara lika för att gå vidare och det finns nog i svenskarnas bakhuvud idag. Så fullfart fram kan från början kan vi nog inte begära från Sverige. Men vi har tidigare i tuneringen sett att Sverige är ett lag som gillar att anfalla, och när dem väl gör det så brukar det bli farligt.

Serbien känns lite som ett medgångslag får dem första målet, så höjs deras självförtroende rejält, men släpper dem in första så blir det tvärtom. Så Sverige måste börja spela tufft försvarsspel, inte låta dem få några lägen och hålla extremt bra markering på Tosic som jag anser är Serbiens bästa spelare. Serbien vann ju allt senast dom var med, men nu i år har dem inte hållit samma prestanda.

Om jag måste säga ett resultat på matchen så tror jag samma som aftonbladets Lasse Anrell, 2-1 till Sverige. Han tippade målskyttar som Emil Johansson och Ola Toivonen, det tror dock inte jag,  jag tror på Berg idag, ny klubb som blev Ajax(Inte helt klart ännu) för värmläningen måste nog få han på ett riktigt bra humör, så jag tror att Marcus Berg gör båda eller att Rasmus Elm och Marcus Berg gör mål.

En sak som jag skulle vilja se i kvällens match, det är en förändring på vänsterbacken. Jag tycker verkligen Martin Olsson förtjänar att spela idag, han visade verkligen att han är en utav Sveriges viktigaste spelare. Men annars gillar jag Sveriges tränarduo Lennartsson och Söderberg. Det finns väl inget härligare än att se Tommy gå runt vid sidan av planen och skrika på sitt Sverige, eller?

Allsång på skansen är ju nu också ikväll, så då får ju Sverige lite konkurrens. Men jag hoppas att Svenska folket står upp för våran framtid och väljer det framför både Allsången och dagens vackra väder.

1026408134

Vad tror ni om matchen?


tias

Mattias.sorensson@fotbollsoraklet.se


2 Comments

  1. Erik

    Sverige tar detta!

  2. Niklas

    Älska Söderberg, Sverige kan nå hela vägen med lite flyt, vad tror ni??

Leave a Comment