Mattias: Leonardo Leonardo!

Milan har presenterat sin nya tränare Leonardo. Det var i måndags den brasilianska tränaren presenterades i Milano. Carlo Ancelotti har hamnat i engelska topplaget Chelsea och uttalar sig redan, det är dags att vinna titlar nu. Jag tror att det inte kommer gå något vidare för London klubben nästa säsong, att Ancelotti ska ställa om från att ha varit i Milan i flera år tror jag inte kommer att gå bra, visserligen har han ett väldigt bra material, men jag tror ändå inte på det.

 

Hiddink lyckades suveränt och det är bara att tacka för det han gjort. Han har gång på gång visat att han är en av världens bästa manager. Han har tagit landslag bra i mästerskap, vilket ofta var otippat. Som i EM när han ledde Ryssland till semifinal. Det var riktigt bra gjort utav honom. Jag visste att Ryssland hade ett bra material, men jag visste inte att de hade ett så starkt och samspelt lag som skulle hålla ända till semifinal.

 

Nåväl, Leonardo var med i VM 1994 och sänkte Sverige då som spelare i Brasilien. Han är 39 år fyllda det är relativt ungt som manager, då ett fåtal spelare slutar med sin spelarkarriär. Leonardo har gjort ett utalande som låter.

– Jag kommer att ha två assistenter som ska ha hand om all statistik och data, säger Leonardo, vars högsta prioritet dock blir att få stjärnorna Kaka och Ronaldinho att stanna.

Han vill skapa en attraktiv fotboll genom att dokumentera och analysera varje spelares framsteg och prestation på ett mycket noggrant sätt. Han kommer alltså att satsa mycket på den tekniska biten, och göra allt för att behålla världsstjärnan Kaka och Ronaldinho.

 

Han har dock ingen erfarenhet av tränarrollen. Han går pang på rödbetan och startar på högsta nivån. Han går från teknisk direktör till tränare alltså. I Milan har han varit scout i ett par år.

 

Jag tror själv att detta kan bli skitbra. Varför?

·                     Han har varit i klubben länge.

·                     Han känner spelarna bra, och vet vad de ska träna på

·                     Han har tidigare varit scout och nu får han själv ansvaret för värvningen, det kommer att bli kanonbra

 3585478486

Vad tror ni allesammans om detta?

7 Comments

 1. Erik

  Detta kommer bli riktigt bra tror jag med!

 2. Erik

  Milan till toooen

 3. Erik

  Milan till toppen!*

 4. Hoda Merei

  – tror det kommer gå galant med honom alltså!

 5. Mattias

  Det tror jag med. Det är ett bra iniativ av Galliani!

 6. Fotbollsoraklet

  JAg hade tippat på Rijkaard. Det känns som flera klubbar i europa kommer att ta efter Barcas tränarrecept, dvs anställa någon från dem egna leden, helst en tidigare storspelare. Se Milan och Leo nu….

  Får han igång R10 och kan föryngra laget så kan dem mkt väl vara med i kampen om ligatiteln nästa säsong.

 7. Mattias

  Det tror jag också. Jag hoppas på mina drömvärvningar som är smått på gång, Edin Dzeko och Alex Silva. Det är en dröm att se dem springa in på San Siro.

Leave a Comment