Mattias Sörensson besvarar frågor inför Milan-Juventus!

På lördag, klockan 20.45,  spelas den avgörande matchen. Milan tar emot ett formstarkt Juventus och vi på Fotbollsoraklet.se laddar upp för fullt inför matchen. I denna artikel besvarar Mattias Sörensson några frågor från Peter Josef Jaboo.

Hur stor impact har det att Zlatan inte spelar i Juventus-matchen? Jag menar han är Milans bästa målskytt och har ett väldigt stort inflytande på plan.

Givetvis är det ett stort avbräck. Zlatan ger extra krydda i matcher likt denna. Det är han som kan gå fram och avgöra.

Förmodligen kan laget hålla ihop ändå. Enligt rykten kommer Robinho och Pato startade tillsammans, det lär bli mycket rörelse.

Hur mycket påverkas Milan av deras skador?

Skador är alltid skador. Flera spelare från startelvan har varit skadade och det har givetvis påverkat truppen mycket. Nu börjar det återigen komma tillbaka spelare. Maxi Lopez och Boateng missar dock matchen mot Juventus..

Milan kämpar på tre olika håll nu med CL, Coppa Italia och nu Ligan, hur påverkar det prioriteringen i år?

Man försöker göra så bra ifrån sig som möjligt på alla fronter. Men viktigast är ligan och Champions League.

Juventus har en stor fördel då man inte kämpar i CL.

Milan började säsongen väldigt dåligt och Silva sa att Milan började sakta för dom inte hade någon som utmanade dom, är det rätt att avvärja både Inter, Juventus, Napoli så snabbt? Eller är det bara ett stort ego som pratar?

Absolut är det inte rätt att avfärda motståndet direkt. Men kanske fanns det en viss ”mättnad” i början på säsongen.

Thiago Silva är inget ego, enligt mig.

Tror du Milan har vad som krävs, anfallsmässigt, för att bryta sig igenom Italiens bästa försvar för en vinst?

Om man tittar på hur anfallsspelet har sett ut under de senaste matchen är svaret – Ja.

Men nu fattas Zlatan och då blir det genast betydligt mycket tuffare. Tur att Robinho är i bra form och kanske kan det räcka till tre poäng..

Tror du att Milan är ”mycket prat, liten verkstad” när de gäller ligan? Jag menar dom är ju liga-mästarna, kan det ha något för deras extrema snack om att dom är ”bäst?”

Milan är inte ”mycket snack, lite verkstad”. Inte när det gäller prestation på plan. Det snacket kopplar jag mest ihop med Milans transferfönster. Då brukar det snackas mycket men inte hända så mycket..

Vad tror du både Milan och Juventus kommer lägga mest tyngd på, Coppa Italia eller Ligan? Där båda måste överkomma varandra för en vinst.

Ligan är viktigast för båda. Störst prestige att ta hem ligan.

Leave a Comment