Mattias tippar toppstiden i Serie-A

Chefredaktör, Mattias Sörensson, tippar toppstiden i Serie-A.

1. Juventus
Det känns ganska givet att tippa Juventus som segrare. Juventus har spetsspelarna som de andra klubbarna saknar. Jag talar om Buffon, Pirlo, Vidal, Vucinic med flera. Stora matchvinnare, helt enkelt. Att de dessutom har en egenägd arena med bra publikstöd gör inte saken sämre. Där drar de in mycket pengar och det är en stor framgångsfaktor.

2. Inter
Efter några år i skuggan av Milan och Juventus är Inter tillbaka på allvar. Inter har förstärkt mycket bra och presidenten Moratti verkar ha bra koll på hur pengarna ska spenderas. Walter Gargano, Palacio, Handanovic, Guarin och Cassano är några av alla värvningar. Intressanta nyförvärv, helt klart. Nu gäller det bara för tränaren Stamacconi att få alla pusselbitar på plats. Får han det så kan Inter gå långt.

3. Milan
Milan har, som alla vet om, tappat Zlatan och Thiago Silva till PSG. Deras två största stjärnor och det är såklart omöjligt att ersätta dessa giganter. Istället har man satsat på billiga alternativ. Milan har bland annat värvat Montolivo, en bra mittfältare som gillar att ha mycket boll. Mittbacken Zapata har kommit in för att förstärka defensiven. En billig men bra lösning. Pazzini kommer för att förstärka anfallet och bidrar med spetsen i straffområdet som Milan saknade. Truppen är inte särskilt bra men kanske kan Allegri lyckas ändå?

4. Roma
Roma ser väldigt intressant ut. Ny tränare och en hel del intressanta nyförvärv som kan göra avtryck. Det som talar för Roma är Zeman. En tränare som vet vad han vill, han har enkla och tydliga direktiv tillskillnad mot Luis Enrique som allt som oftast krånglade till det i onödan.  Nu kan Roma få ut maximalt i anfallsspelet. Förra säsongen misslyckades man med det och var ständigt en bergochdalbana. Lagets resultat lär säkert gå upp och ner även i år då defensiven är Romas svaga punkt. Kan Zeman lyckas hålla tätt bakåt så kommer Roma-fansen få en väldigt rolig säsong.

5. Napoli
Napoli har tappat viktiga spelare. Gargano har gått till Inter och den sylvasse yttermittfältaren Lavezzi stack som många andra till PSG. Två viktiga kuggar i Napoli. Napoli har dock lyckats behålla Cavani och Hamsik och det är det viktigaste. Tränaren Mazzari är kvar och har ändå ett helt okej lag att tillgå. Sämre än förra året men transferfönstret har inte stängt än…

6. Fiorentina
Det var längesen vi såg ett så här spännande Fiorentina. Intressanta och väldigt genomtänkta nyförvärv kan ta klubben till en ny nivå. Dessutom har man ny tränare, också väldigt intressant med mycket potential – Montella. Han har tidigare tränat Roma och Cantania och då har han gjort bra ifrån sig. Nu har han fått lite mer pengar att jobba med och då har han åstadkommit spännande värvningar. Mittfältet är deras starkaste post och där har man förstärkt med Borja Valero, David Pizzaro, Aquilani och Della Rocca. Väldigt bra värvningar enligt mig som kan blomma ut ordentligt i Fiorentina. På anfallssidan hittar vi Jovetic, han kommer bli väldigt viktig om Fiorentina ska långt. En annan viktig del om Viola ska gå långt är måkvakten Viviano.

7.Cagliari
Jag vet inte varför jag sätter Cagliari som 7:a, men något säger mig att de kommer göra en bra säsong. De är ett lag som man inte riktigt vet vad man har. Ena säsongen placerar de sig riktigt långt ner i serien och andra utmanar de om Europa-platser. Laget är intressant. Astori, Nainggolan, Ekdahl, Pinilla med flera. Dessutom är Sebastian Eriksson tillbaka från skada och kan säkert blomma ut om han får tillräckligt med speltid. Ibarro presenterade sig med några vackra konstmål förra året och förmodligen kan han ta ytterligare ett steg i år.

Juventus tar hem ligan. Vad tror du?

Leave a Comment