Merseyside Derby

Idag är det dags för det 213:onde derbyt emellan Everton och Liverpool. Ett av de allra största derbyn om jag får tycka till. Det brukar alltid bli storslagna matcher när dessa lag möts och många utvisningar. Hela 17 stycken sedan Premier League startade säger väll lite om vad spelarna tycker och tänker om motståndarna på den andra sidan.

Idag är det match på klassiska Anfield, och det är två klubbar som måste vinna om de vill ha chans på europa spel. Liverpool ligger på femte plats och Everton hittar vi på nionde plats, dock med en match mindre spelad. Liverpool ligger just nu 1 poäng efter Tottenham och har just nu den femte och sista champions league platsen. Everton har 32 poäng men som sagt en match mindre, och skulle Everton vinna idag så tar de tre viktiga poäng. Det som känns mest realistiskt för Everton i nuläget är ju självklart att satsa på att komma minst åtta och få en plats i Europa League nästa säsong.

Någon favoritmatch mellan dessa lag har jag inte men jag har däremot vissa grejer som jag alltid vill ska hända. Skador, utvisningar och heta känslor. För det är väll ändå huvudingredienserna i ett derby? Jag gillar Premier League för att de smäller så hårt och är det i någon match som de brukar smälla så är det i denna.

Eftersom att jag började lite sent med denna artikel så är första halvlek slut nu så jag kan väll ge er en lite uppdatering om den. Det har varit en underhållande match med ett rött, en skada och två gula. Det var Kyrigiakos som visades ut efter att ha slängt sig in i en duell med en springande Fellaini med båda sulorna. Dirk Kuyt och Steven Pienaar har fått gult kort. Och in istället för Fellaini kom Arteta, en kille som har varit skadad hela denna säsongen och som ska bli spännande att äntligen få se igen! Det står 0-0 i halvlek.

Leave a Comment