Messi time

Ikväll spelade Fc Barcelona på hemmaplan mot Osasuna. Tidigare idag hade Real Madrid vunnit med 4-0 och Cristiano Ronaldo stod för ett hattrick. Men snart skulle Messi tysta ner det och hans namn skulle pryda varenda status ute på facebook samt twitter.

Messi gör ett tidigt och snyggt mål efter att Xavi först tunnlat en Osasuna spelare för att sen lägga en djupledspassning till Messi. Kort därefter lyckas Osasuna kvittera i den 23’ minuten genom Raoul Loe. Fyra minuter efter slår Messi till igen och i detta nu står det 2-1 till hemmalaget. Barcelona fortsätter med sitt skönlir och styr matchen. Precis innan halvlek lyckas Dani Alves och två andra Barcelona spelare komma ostörda framför mål. Dani Alves är osjälvisk och passar bollen till Pedro som enkelt trycker in 3-1.

Värt att nämna är att Osasuna fick en tidig utvisning och det gjorde inte saken lättare för dem. Direkt in i andra halvlek gör Messi återigen ett mål. Två minuter efter stänker han in ett mål igen.  Han har nu gjort mål i elva raka matcher!

Efter Messis fjärde mål tog det stopp. Och inbytte Alexis Sanchez fick inte komma med i målprotokollet fastän alla i laget försökte assistera fram ett mål till honom. Han har ju inte gjort mål i ligan ännu och det ligger nog och gror inombords. I slutet när han väl får ett friläge då väljer han ändå att passa David Villa som missar målet.

Innan idag pratades det bara om Cristiano Ronaldos hattrick, nu är det omvänt som ”vanligt”. Med fyra gjorda mål idag är Messi återigen på allas läppar. Härnäst för Messi och hans gäng står El Clásico på tur. Onsdag 30 januari 21:00 på Santiago Bernabéu, missa inte det!

Leave a Comment