MFF får färöiskt motstånd i CL-kvalet

Lottningen till den andra kvalrundan till Champions League genomfördes idag. Malmö FF går nu in i kvalet och kommer ställas mot färöiska HB Tórshavn. ”En drömlottning på pappret” säger MFF:s sportchef.

Första matchen spelas tisdagen den 12:e juli eller onsdagen den 13:e juli på Swedbank Stadion i Malmö. Andra matchen spelas på Tórshavns hemmaarena Gundadalur Stadion som tar in 5000 åskådare tisdagen eller onsdagen veckan därpå.

Tórshavn är det mest framgångsrika laget på Färöarna och ifjol tog man sin 21:a titel, varav den sjätte på 2000-talet, i den färöiska högstaligan. I år har det dock gått tyngre i den inhemska ligan och man ligger först på en 6:e plats efter 12 omgångar.

— På pappret blir det ju lite av en drömlottning. Men sen är vi ju medvetna om att vi även måste spela de här matcherna och det gäller att vi har stor respekt för vår motståndare, säger Malmös sportchef Per Ågren till TT.

Det har även gått trögt för Malmö i år i den inhemska ligan. Man ligger först nia efter 11 omgångar i en haltande tabell. Vid vinst ikväll mot Kalmar kommer man dock avancera minst två positioner.

Skulle MFF gå vidare mot Tórshavn så får vi reda på nästa motståndare i lottningen till den tredje kvalrundan den 15:e juli.

Leave a Comment