Miiko Albornoz åtalas för sexbrott

Swedbank Stadion

Swedbank Stadion

Malmö FF:s stjärna Miiko Albornoz, som briljerat under det senaste fotbollsåret har erkänt att han har haft sex med en 14-årig flicka. Han åtalades idag, tisdag, för sexuellt utnyttjande av barn.

I mitten av augusti 2011 bytte Miiko klubb från BP till det Champions League-kvalande Malmö FF med ett kontrakt som sträckte sig över 4 år. Succévärvningen och den förre U21-landslagsmannen Miiko åtalas för sexuellt utnyttjande av barn – en tjej som han fick kontakt med på facebook. 

I november kunde man bara se Miikos namn på alla löpsedlar. Det gjorde ont i alla himmelsblåa hjärtan och att sitta och läsa artiklarna var inte uppskattat. Nu, två månader senare har han nu erkänt anklagelserna. Enligt åtalet ska Miiko den 8:e november i Malmö ha haft samlag med en 14-årig flicka född 1998.

Albornoz tar timeout från fotbollen
Är hans tid i den himmelsblåa tröjan slut? Vad innebär detta för Miiko och MFF? Per Nilsson, klubbens VD, säger att de gemensamt kommit fram till att Albornoz skall ta en paus. Han kommer varken att träna eller spela under en längre tid framöver.

Ett slocknat MFF måste nu hantera det här på bästa sätt. Då de också bär ett ansvar som en storklubb i Sverige att ta ansvar för moraliska och etiska värderingar. Per Nilsson säger även att ingen försvarar händelsen, men människan stöttar man. 

Fängelse eller inte? Först trodde man att det handlade om våldtäckt men så var inte fallet. Konsekvenserna för hans handling kan leda till fängelse men hans lägsta straff kan också bli villkorlig dom, dagsböter eller samhällstjänst. Maxstraffet kan bli upp mot två års fängelse. 

Får Miiko Albornoz fortsätta att briljera inne på Swedbank Stadion? Det kan vara upp till MFF.

/Ida Skog Mbarka

2 Comments

  1. Gäst

    Är han redan dömd?

  2. Han är åtalad. Domen har inte fallit än.

Leave a Comment