Milan besegrade Juventus

Allegri och hans Milan tog en viktig seger mot Juventus. Brassen Robinho blev matchvinnare när han tryckte in matchens enda mål på en omtalad straffspark.

Juventus gick obesegrat i 49 omgångar, sedan förlorade man mot Inter i början av November. Nu var det alltså dags igen.

Milan stod för en stark laginsats när man säkrade tre poäng hemma på San Siro. Milan var under stora delar av matchen det bättre laget. Man ägde mycket boll och spelade ett koncentrerat och stabilt försvarsspel. Vilket inte gav Juventus några ytor att spela bollen på. Kompakt och välstrukturerat försvarsspel var nyckeln till segern.
Juventus fick det väldigt svårt och när Milan fick en omdiskuterad straff blev det ännu svårare för Juventus. De Sciglio kommer fram bra på kanten, slår ett fint inlägg mot Nocerino som nickar bollen på Mauricio Isla. Domaren uppfattar liksom många andra att han tar den med armen. På repris kan man dock se att bollen träffar axeln.
Detta domslut kommer säkerligen bli en snackis i Italien. Många drar dock kopplingen till förra säsongens möte då Milan fick ett regelrätt mål bortdömt och säger att det var rättvist att döma straff i det läget.

Allegri har fått fart på laget igen och formen pekar uppåt efter 2-2 mot Napoli, avancemang i Champions League och nu seger mot Juventus.

Juventus tränare Conte har nu en del att fundera på när maskineriet har börjar krångla.

Foto: AC Milan

Leave a Comment