Milan, en seger är ett måste!

Ingen match är enkel i Serie-A, det står klart sedan länge. De lättaste matcherna på pappret kan i verkligheten förvandlas till de svåraste ute på planen. Allt handlar om koncentration och fokus. Ett enda misstag och allt kan vara förstört. Dagsformen är oerhört viktig, den kan byggas upp snabbt men den kan också rasa lika snabbt. Därför gäller det för Milans del att ha bra förberedelse och fokus på matchen. I en match likt denna ska Milan ta tre poäng. Det handlar om Milan-Catania.

Catania kommer vara ruggigt taggade när man åker upp till Milano, den saken är odiskutabel. De kommer givetvis försöka skrälla mot ett Milan som under senaste veckorna spelat bra. Har de chans att skrälla? Allt handlar om dagsform och om tillfälligheter. Lyckas Catania hålla tätt bakåt och trötta ut Milan genom att ligga rätt i postionsspelet så finns mycket väl chansen till ett kryss. Att de ska vinna på San Siro ser jag dock som en svår bedrift, men jag tror på en tuff match.

Av någon anledning skräms jag av Catania. De spelar bra fotboll, ligger bra till i tabellen och har plus statistik mot Milan. De fem senaste matcherna, lagen emellan, har slutat:
Milanvinst: 1
Catania: 1
Kryss: 3

Ett kryss är alltså det mest troliga om man ska titta till historiken.

Milan spelade senast 1-1 mot borta mot BATE i veckan. Ett resultat som är underkänt. En match man ska vinna. Efter en pigg och bra inledning på matchen så vände allting. Inget gick Milans väg och enligt mig kunde BATE, med lite tur, stått som segrare i denna match. I matchen mot Catania måste man hitta tillbaka tillbaka till den pigga inledningen och inte krångla till det för mycket. Spela enkelt och med mycket rörelse, då kommer chanserna att komma. Och när chanserna väl kommer, då måste vi ta till vara på dem.

Catania kommer senast från en imponerande 2-1 seger mot Napoli. En match jag trodde Napoli skulle vinna. Catania har under den senaste tiden haft ett grymt svårt spelschema. Märkligt nog har de fixat det riktigt bra. De fyra senaste matcherna: Catania-Inter 2-1, Fiorentina-Catania 2-2, Lazio-Catania 1-1 och Catania-Napoli 2-1. Imponerande, minst sagt.

Milans troliga laguppställning:
Abbiati; Abate, Bonera, Thiago Silva, Antonini; Aquilani, van Bommel, Ambrosini; Seedorf; Robinho, Ibrahimovic.

Catanias troliga laguppställning:
Andujar, Izco, Legrottaglie, Spolli, Bellusci, Marchese; Lodi, Almiron, Delvecchio, Gomez, Bergessio

Om laguppställningarna:
Allegri väljer alltså att ge Bonera mittbacksplatsen. Något underligt då jag anser att Bonera är alldeles för dålig för att få starta i ett lag som Milan. Mario Yepes är trots sin höga ålder ett betydligt bättre startalternativ än Bonera. Huvudspel, markering och tacklingar är Yepes starka egenskaper. Varför tar man inte till vara på det nu när man har chans?

Att Robinho får starta är inte konstigt när skadeläget är som det är. Alla som ser Milans matcher vet dock hur dålig denna brasilianare kan vara. Tror dock inte på någon mirakulös förbättring imorgon.

Seedorf tar plats på mittfältet istället för Prince som är avstängd. Kommer Seedorf upp till den nivå som vi är vana att se han lira på, då kan vi få en rolig eftermiddag.

Även Nocerino utgår på grund av avstängning. Tråkigt då han har varit väldigt tongivande i Milan – både när det gäller framåt och bakåt.

Ge Taiwo mer speltid. Hur ska han kunna vara redo för spel om han aldrig får chansen? Visst han första prövning i Milan var inget vidare. Men han förtjänar mer speltid. Han värvades för startelvan, låt han så spela där.

Noterbart är att Catania spelar med en fembackslinje. Hurvida de har spelat tidigare denna säsong har jag ingen jättestor koll på om jag ska vara ärlig. Intressant hur som helst. Ett tecken på att de väljer att satsa på ett konstringsspel? Smart – Ja, helt klart.

Legrottaglie spelade förra säsongen en match för Milan. Rättare sagt några få minuter innan han blev skadad, oturligt nog. Den korta speltid han fick gjorde han bra. En smart värvning av Catania. I honom har man en ledartyp, en kille som vågar stå och och offra lite.

Catanias mittfält ser riktigt bra ut. En bra bollvinnare i form av Delvecchio och en spelare med lite mer offensiva kvaliteer i form av Almiron. Milan, akta er för Almirons långskott. De är inte att leka med säger jag bara..

Tips: Knapp 2-1 seger för Milan.

Vad tror du om matchen? Lägg en kommentar nedan!

 

Leave a Comment