Milan körde över Juventus

En match som väntades att bli jämn med spänning in i det sista. Det var inte det vi fick se av dagens stora match i Italien. Det vi fick se var något riktigt stort och kanske till och med lite oväntat, i vilket fall i mina ögon. Juventus och Milan är de största att slåss om förstaplatsen med Inter. Nu fick vi se vad Milan gick för och vad Juventus gick för.

Milan kom till Turin med en komfortabel 5-2 seger mot Genoa i bagaget. Idag visade man verkligen klass, man visade också att man kunde fortsätta på det fina spåret man tidigare påbörjat.

Det var kul att se ett Milan som bestämde och tog för sig på varenda del på planen. Det är något sagolikt att se Milan spela sig ur alla situationer. De använder sig utav ett modernt sätt att spela med kortpassningar. Detta trodde man verkligen inte för några veckor sedan, men nu har man höjt sig. Ronaldinho blev tvåmålskytt och även mittbacken Nesta fick göra ett lite turligt mål i början av matchen.


Ronaldinho säger att han är i toppform och att han aldrig tidigare haft roligare än nu. Hoppas bara att det fortsätter så här.

Beröm till Milans mittbackslås som spelar helt felfritt. Så elegant, bestämt och respektfullt, här har vi ett strålande mittbackspar som kompletterar varandra perfekt.

Jag vill bara påpeka att Thiago Silva, Milans värvning, är ett riktigt guldfynd. Han har spelat fantastiskt bra!

Leave a Comment