Milan måste förstärka med en mittfältare

Milan behöver ännu en mittfältare för att bygga ett vinnande lag inför kommande säsong. Mittfältet ser något tunt ut och när Pirlo försvann bort från klubben tappade vi vår bästa speluppbyggare. Det går inte att diskutera hur viktig Pirlo har varit för Milan under alla de säsonger han har spelat för Milan. Det var han som startade igång spelet, styrde och ställde på mitten och la de perfekta crossbollarna upp mot anfallet. Pirlo startade inte bara igång Milans spel, han tog alla Milans hörnor och merparten av frisparkarna.

En spelare som Pirlo går inte bara obemärkt förbi, en spelare som Pirlo måste ersättas.

Milans folkkäre mittfältare, Ambrosini, gick efter säsongen ut med ett uttalande i media – ”Pirlo går inte att ersätta”. Uttalandet stämmer, enligt mig. Det går inte att ersätta Pirlo, tyvärr.

Nu vill Mister Allegri satsa på en mer fysisk och bollvinnande mittfältare. Jag förstår inte varför – hellre en spelskicklig mittfältare. Pirlo var inte en stark bollvinnande mittfältare men han hade hjälp från Ambrosini och Gattuso som vann mycket boll åt honom.

Spelare som ryktas på gång i är följande:
– Ganso
– Marek Hamsik
Bastian Schweinsteiger

Dessa mittfältare känns mest troliga när man pratar om mittfältsförstärkning till Milan.

Ganso säger att han vill spela kvar i Santos till vintern men att han sedan vill lämna för Milan. Milan tycks redan ha gjort klart med Brasilianaren om detta. Han kommer alltså inte i sommar och Milan tar förmodligen sikte på annan mittfältare…

Marek Hamsik är en annan mittfältare som under väldigt lång tid har ryktas till Milan. Galliani dementerar att Milan är intresserade. Kanske är detta något knep från Gallianis sida? Cassano ligger närmst bänken bland anfallarna något han själv inte skulle må bra av. Marek Hamsik till Milan – Cassano till Napoli? Kanske…

Bastian Schweinsteiger hade varit en ultimat förstärkning på mittfältet. Milan söker som sagt efter en ersättare till Pirlo. Han får Milan en fysisk stark spelare som samtidigt kan hantera bollen på ett mycket bra sätt. Han har väldigt bra defensiva styrkor men hans offensiva styrkor är också bra. Hade jag hetat Adriano Galliani nu, då hade jag sagt: ALL IN FOR SCHWEINSTEIGER!

/Mattias Sörensson

Leave a Comment