Milan ställs mot Atletico Madrid i Champions League…

Under Champions League-lottningen blev det klart att Milan ställs mot Atletico Madrid. Det var väldigt delade meningar huruvida lottningen var bra eller dålig för Milan. I mitt tycke är det en väldigt bra lottning trots att Atletico visat upp ett lysande spel under hösten.

Milan är ett stort lag i sådana här sammanhang som Champions League, och visst är Atletico Madrid en storklubb men inte på samma sätt. I alla fall inte när det kommer till Champions League.  Eftersom Milan under senare år varit väldigt lyckosamma i Champions League. Milan vann senast Champions League 2007 och även om det är ett tag sen finns ändå mycket av det fortfarande kvar i klubben.  Milan har oerhört tung rutin i klubben medans Altletico Madrid är på väg att bygga upp den.

Det finns dock en sak som talar mest för Milan och det är att det är två månader kvar till matchen. Många väljer att uttala sig om att Milan fick  en av de svåraste tänkbara lottningar. Och, ja jag håller med om att det är en tuff lottning. Alla lag hade varit tuffa, det finns inga lätta matcher i Champions League. Under jul kan det hända väldigt mycket. Ett lag kan förstärkas och ett lag kan försämras. I Milans fall kommer de förstärkas. De kommer att få in två vassa spelare som kommer att höja truppen avsevärt. Den förste är Adil Ramil, tidigare mittback i Valencia, och Keusike Honda, tidigare mittfältare CSKA Moskva. Och även om Honda inte kommer kunna spela Champions League med Milan är det en vävning som ger övriga spelare en nytändning. Han kommer dessutom kunna avlasta en skadebenägen trupp och göra det betydligt enklare för tränaren, Max Allegri. Adil Ramil kommer att kunna spela Champions League och han kommer bli oerhört viktig. Milan försvar har skakat under hela säsongen, många formationer har testat men inget har funkat. Bäst har Mexes-Zapata funkar men när skador är framme var och varannan match är det svårt att spela ihop ett riktigt bra mittlås. Förmodligen kommer Milan att kunna göra det med Adil Ramil.

Vad kommer att hända med Atletico i vinter? De har gjort en vansinnigt bra höst vilket också betyder att det drar åt sig intressenter på deras spelare. Många klubbar lär titta på Diego Costa till exempel. En sådan värvning är svår, men inte omöjlig, att genomföra i vinterfönstret. Dock kan sådant skada en trupp mer än vad man tror. Det kan skapa konflikter och det kan röra till rejält om spelare och klubb inte kommer överens. En sådan sak är bara till Milans fördel. En annan sak som talar för Milan är att Atletico Madrid troligen inte kommer kunna hålla i den här formen under hela säsongen. Det känns som att de nått sin absoluta topp.  Som jag ser det är truppen ganska tunn och skada på nyckelspelare, tex Costa, skulle få ödesdigrande effekter.

Ni som säger att lottningen är en mardröm. Det är som sagt två månader kvar. Som Galliani sa ”Det är ingen idé att prata om matchen nu, allt kan hända fram till matchen.”

 

Milan Wikipedia

1 Comment

  1. Om Diego Costa säljs från Atletico ökar ju Milans chanser avsevärt iaf!

Leave a Comment