Milan tappade poäng mot Catania

Spolli kvitterar | FOTO: Maurizio Lagana

Zlatan Ibrahimovic assisterade till Robinhos 0-1-mål efter 34 minuter, men Spollis kvitteringsmål tolv minuter in i andra halvlek  satte käppar i hjulet för Milan som bara fick med sig 1-1 borta mot Catania.

Milan hade chansen att rycka ifrån till en tillfällig ledning på sju poäng i Serie A när man mötte Catania på Angelo Massimino under lördagskvällen då Juventus var spellediga för dagen. Den första halvleken var ganska jämn och bägge lagen fick bra chanser att göra mål på. Bergessio i hemmalaget hade bland annat en nick i ribban. Men efter 35 minuter kom det första målet.

Ibrahimovic fick bollen i djupled av Robinho, lyckades hålla undan för Legrottaglie och spela bollen tillbaka till sin anfallspartner. En otrolig styrka från svensken och Robinho kunde sedan rulla in bollen utom räckhåll för Carrizo i Catania-målet.

Hemmalaget var oerhört nära att kvittera direkt efter pausvilan när Gomez träffade ribban med ett våldsamt skott. Gomez trodde att han hade kvitterat minuten senare, när han nickade in bollen från nära håll efter passning av Bergessio. Den assisterande domaren vinkade dock av honom för offside, vilket såg ut att vara fel beslut.

Knappt tolv minuter in i andra halvlek fick Catania sin utdelning. På en hörna studsade bollen fram till Legrottaglie, som tog emot bollen med bröstet och nickade den vidare mot mittbackskollegan Spolli. Väl därifrån var det bara att slå in bollen i mål för Spolli och helt plötsligt var det kvitterat på Angelo Massimino.

Robinho var oerhört nära att ge Milan ledningen efter 64 minuter när han rundade Carrizo och testade med en bredsida, men bollen stoppades precis på mållinjen av Marchese. Bägge lagen, framför allt Milan, hade senare chansen att avgöra men matchen slutade 1-1 vilket innebar ett tungt poängtapp för Milan. Catania är nog desto nöjdare med resultatet.