Milan utslaget ur Champions League

Milan fick idag se sig utslagna av de regerande Champions League-mästarna Barcelona. Matchen slutade 3-1 till Barcelona som därmed har kvalificerat sig till semifinal. I och med att Milan åkte ut sprack också Zlatans högsta dröm om att få vinna Champions League detta år, bättre lycka nästa år.

Det var två straffsparkar som satte stopp för Milan i Champions League-mötet mot Barcelona. Barcelona fick en tidig straff då Luca Antonini fällt omkull Messi i eget straffområde. Messi tog hand om straffen och satte 1-0 för sitt Barcelona.

Milan hämtade upp till 1-1 genom Nocerino och Zlatan stod för en snygg assist. När Milan spelar som bäst och lyckats komma in i matchen väljer domaren att döma straff. En straff som i efterhand har blivit väldigt omdiskuterad.

– Vi kom upp till 1-1 och sedan får vi en straff emot oss vilket jag inte förstår. Bollen är inte i spel men han dömer straff. Skumt, konstigt, det förstör matchen, säger Zlatan Ibrahimovic i Viasat Fotboll.

Messi tog till vara på straffen och satte enkelt 2-1.

Barcelona dominerade matchen i slutminuterna och kunde senare också slå in 3-1 genom Andres Iniesta.

Domaren stod i fokus under hela kvällen och Zlatan säger att han var besviken på domarens insats.
– Jag börjar förstå Mourinho som varje gång han kommer här fått spel på allihopa. Nu har jag varit med om det själv, säger Zlatan Ibrahimovic i Viasat Fotboll.

Nu väntar Chelsea eller Benfica för Barcelona i semifinalen.

***

Mina personliga tankar är att Barcelona rättvist går vidare i Champions League. Sett till vilka som skapade mest chanser och hade mest boll är Barcelona mest värda att gå vidare. Det är dock tråkigt att domaren tar dem till semifinal då de får två straffsparkar och får frispark så fort Milan petar på dem. Riktigt tråkigt att två straffsparkar ska avgöra ett sånt här stort möte.

Om man ska se till dagens domare och till förra mötets domare så måste jag säga att Jonas Eriksson höll en bra nivå på det. Det ska vara tufft att spela Champions League och det ska vara lite tuffa tacklingar. (Läs tuffa tacklingar – inte fula tacklingar). Jag tycker att Barcelona ofta fick med sig lätta frisparkar genom att bara lägga sig ner.

När Robinho kommer fri med målvakten träffar bollen revben och inte arm. Jag kan inte se arm på den reprisen. (Har dock inte granskat det jättenoga). Hur som helst. Enligt mig skulle domaren inte blåsa där utan låta spelet fortsätta, då hade Boateng på retur slagit in bollen i öppet mål. Sen tycker jag att det ska vara straff när Zlatan fälls. (Egentligen väldigt billigt, men om man ser till vad Barcelona fick för straff i situation 2 så tycker jag lätt att detta bör vara straff).

Där fick ni lite av mina tankar i matchrapporten. Grattis Barcelona och lycka till!

***

Vad tycker du om matchen?

 

Leave a Comment