Milans tre bästa värvningar

Efter att ha tappat nyckelspelarna Zlatan och Silva har Milan inte längre något lag med spets. Däremot har Milan en väldigt bra bredd, men det behövs en del spelare för att få alla pusselbitar att falla på plats. Här är mina drömvärvningar.

Försvarare:

Milans viktigaste spelare Thiago Silva har lämnat laget. Världens bästa mittback enligt mig. Det är svårt att ersätta en sådan spelare, men på nåt sätt måste han ersättas och det ryktas om en spelare som jag tror är helt rätt. Följande spelare är min drömvärvning som försvarare.

Yanga-Mbiwa – Montpellier
Lagkapten för sitt Montpellier. Det var mycket på grund av honom att Montpellier tog hem ligaguldet. Komplett mittback med flera styrkor. Jag skulle säga att hans styrkor är markeringsspelet, fysiken samt hans lugn och säkerhet i försvarsspelet. Enligt Galliani är detta förstavalet. Milan har lagt ett sista bud på mittbacken, 6.5 miljoner euro. Ett pris som Montpelliers ordförande inte vill acceptera, han vill ha upp mot 15-20 miljoner euro.
Jag tror dock att Milan och Montpellier möts på mitten och att Galliani lockar över Mbiwa till Milan. Klockren värvning i mitt tycke.

Mbiwa, 23, har den perfekta åldern inne. Han har fortfarande mycket att utveckla samtidigt som han, mer eller mindre, växt fram som en stjärna i Frankrike. Och det är värvningar likt denna jag vill se till Milan. Spelare som redan har kommit långt i sin karriär men som har en bra ålder inne för att fortsätta utvecklas.

Om Mbiwa anländer till Milan lär uppställningen se ut enligt följande; Antonini – Mbiwa – Mexes/Acerbi – Abate. En bra backlinje om man bortser från Antonini. Milan behöver verkligen en ny vänsterback men det kommer jag till senare.

Mittfältare:

Följande mittfältare har Allegri till sitt befogande: Ambrosini, Boateng, Constant, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Strasser och Traore.
Vi hittar bra mittfältare men jag hittar ingen riktig spets. Spelare som sticker ut lite extra är Nocerino, Montolivo och Boateng. Resterande är på väg neråt i sin karriär eller är helt enkelt inte bra nog för en startplats.

Min drömvärvning på mittfältet är en spelare som har bra bollbehandling med bra spelförståelse. En Pirlo-typ men sådana spelare växer inte på träd.

Sahin, Kaka och Lass Diara ryktas alla till Milan. Samtliga spelare tillhör Real Madrid och jag har en känsla att någon av dessa spelare anländer, jag hoppas på den sistnämnde även om han inte riktigt har de egenskaper jag efterfrågade. Jag ser Lass som en bra förstärkning, en spelare som sticker ut och vågar ta för sig. Han har bevisat tidigare hur bra han är, tyvärr har inte inte fått mycket speltid i stjärnspäckade Real Madrid.

En annan spelare som ryktats till och från är Hernanes från Lazio. En spelare som gillar att komma ner och hämta boll för att sedan hitta de där härliga passningarna i djupled. Utöver ett bra tillslag på bollen har han bra teknik och bra spelförståelse. Hernanes är en spelare som jag tror skulle kunna passa bra in i Milan. Dock så tror jag inte det är speciellt troligt att hoppas på honom då han flera gånger gått ut och sagt att han vill stanna i Rom och Lazio.

Anfallare:

Zlatan är givetvis också svår att ersätta, inte lika svår som Thiago Silva dock men en anfallare som Ibra skojar man inte bort sådär.

Enligt mig behöver vi en spelare med lite tyngd, en spelare som man kan slå lite längre bollar på och nöta inlägg på. Den perfekta spelaren hittar vi i Manchester City och då kanske många tänker på Carlos Tevez, jag ser hellre att Edin Dzeko förstäker.
Dzeko har tidigare förklarat hur mycket han älskar Milan, detta var i och för sig innan han lämnade för Manchester City men om de känslorna är äkta bör det vara ganska enkelt att få över honom. Jag menar, City har Aguero, Tevez, Balotelli och Dzeko. Jag tror att Dzeko är längst ifrån en startplats av de spelarna. Därför bör han se sig omkring för nya utmaningar.
I Milan skulle han gå rakt in i startelvan, han skulle bli den där spetsen vi behöver och troligtvis också den där målskytten vi behöver. Frågan är om Milan har råd att lösa Dzeko med tanke på att han sitter på en bra lön i City?

***

Återigen till vänsterbacksproblematiken. På många, många år har vi haft halvbra vänsterbackar som inte har bidragit med någonting i princip. Enkla, kortsiktiga och kassa lösningar på problemet. Antonini, Mesbah, Taiwo osv.
När jag såg Espanyol spela föregående säsong såg jag en fantastisk ytterback vid namn Didac Vila. Ägd av Milan men utlånad till Espanyol för att få spela regelbundet. Han utsågs till en av lagets bästa spelare efter att ha spelat flest minuter i laget. Många tränare öste beröm över Didac som hoppades få komma tillbaka till Milan och visa att han är redo för en startplats. Först verkar Galliani och co vilja behålla talangen sedan en tvärvändning då Valencia hör av sig om Didac Vila. Tillslut hamnar Didac Vila i Valencia på ett nytt lån och många ifrågasätter utlåningen däribland jag. Jag förstår verkligen inte utlåningen.

Vad tycker ni?

(Har inte hunnit läsa igenom texten, ursäktar eventuella fel i den)

/Mattias

 

Leave a Comment