Milosevic kanon och ett bra spelande Sundsvall präglade krysset på Råsunda

 

AIK kom till matchen mot GIF Sundsvall med två oavgjorda på hemmaplan och två segrar på bortaplan, medan Giffarna från norr verkar ha fått igång spelet efter förlorat de två första matcherna hade de en kross mot Syrianska och ett kryss borta mot Norrköping. Intressant match på förhand, speciellt om AIK skulle kunna bryta sin lilla hemma förbannelse.

AIK inledde bäst då mittbacken Alexander Milosevic sköt ett skott från 42 meter rätt upp i krysset, ett helt sjukt mål vilket också var hans första Allsvenska mål någonsin. Vilt jubel för de cirka 9700 AIKarna på Råsunda. Efter målet blev AIK lite bekväma i sitt spel och Sundsvall tog över. Innan pausvilan hade båda lagen varsin farliga chans, först Borges för AIK som sköt strax över på halvvolley och sen Skulason för Sundsvall som sköt ett bra skott som Turina i AIK målet gjorde en bra räddning på.

Sundsvall förde taktpinnen i den andra halvleken och tryckte på för en kvittering, först sköt brassen Pires ett stenhårt skott i stolpen, sen studsade bollen till den förre AIK spelaren Kevin Walker efter ett inkast som sköt från dålig vinkel in kvitteringen 1-1. via Niklas Backmans ben som ställde Turina.

Efter Sundsvalls välförtjänta kvittering blev det ganska oroligt i AIKs försvar och Sundsvall skapade två ypperliga chanser att kvittera. Först genom Dibba som kom fri igenom försvaret men sköt rakt på Turina sen fick Emil Forsberg en chans då han på halvvolley efter en hörna sköt ett bra skott som Turina styrde undan.

Sista chansen fick dock AIK i den 82:a minuten då Viktor Lundberg slog en underbar genomskärare till Daniel Gustavsson som helt fri brände en bra chans, eller Sundsvalls Oscar Berglund räddade med benet.

Ett rättvist resultat där Sundsvall nog är mest nöjda med poängen och sitt spel. Sundsvall har nu tre raka matcher utan förlust och nykomlingarna ligger på en 11:e plats med 5 poäng på fem matcher.

AIK däremot har ännu inte förlorat i årets Allsvenska men de har ännu inte vunnit hemma på Råsunda, de ligger dock 3:a med 9 poäng i en haltande tabell. AIK har gjort en helt okej inledning men de behöver en målskytt

Leave a Comment