0-1 Ronaldo (13)
0-2 Ronaldo (57)
0-3 Varane (68)
1-3 Jordi Alba (89)

Returmötet i semifinalen i cupen var ett mirakel, det fanns inget annat ord som kan förklara det som hände. Det fanns inte på någons karta att det skulle gå så bra för huvudstadslaget, jag trodde aldrig att real madrid någonsin skulle spela ut barcelona som de gjorde igår, det real madrid gjorde igår var ett rent mirakel och inget annat. Nu börjar till och med jag som vanligtvis inte tar ut något i förskott tro på i alla fall en titel i år för real madrid även om de har sin värsta säsong på mycket länge.

Real Madrid har hela säsongen varit en berg och dal bana, de har ingen stadig form, de går upp och ner på tre dagar, de senaste dagarna är bara ett sådant exempel, i lördags mot jumbolaget Deportivo såg real madrid under den första halvleken ut som ett gäng amatörer fram till att Ronaldo klev in på banan och frälste både fans och medspelare, igår, tre dagar senare var laget fenomenalt bra även om jag personligen tror att real madrid inte var så fruktansvärt bra som det såg ut utan barcelona hade sin värsta dag på säsongen och var så dåliga att de fick real madrid spelarna att se bra ut.

Till matchen då, barca började bra och hade de inledande chanserna och Messi var så nära på att sätta 1-0 för hemmalaget redan i den andra minuten och real madrid hade inte mycket till anfall men så i den tolfte minuten fick Ronaldo en straff efter att Pique kapat av hans fötter i straffområdet. Helt rätt dömt. I ett sånt läge missar inte Ronaldo och sagt och gjort stod det 0-1 till Real Madrid och helt plötsligt hade real madrid övertaget och hittade med tiden också tryggheten i sitt spel. De pressade högt genom hela matchen och allt som tryggheten i spelet infann sig desso mer försvann Barcelona ut ur matchen. Barcelona var oigenkännliga, det var inte den gamla vanliga barcelona vi såg på plan, de hade inte kreativiteten, gick inte upp med folk och såg helt tama ut, vad som hänt under den senaste veckan med barcelona är en fråga vi alla undrar, efter champions leauge mötet med Ac Milan där laget också stod för en otrolig dålig insats har laget inte varit sig själv. Men hur som helst. Barcelona hade en del anfall under den första halvleken med de var sporadiska och ingen av de var riktigt heta.

I den andra halvleken fortsatte real madrid med sitt övertag och knappt tio minuter in i den andra halvleken utökade real madrid också ledningne till 0-2, återigen signerat Ronaldo. Di Maria tog sig förbi Puyol och sköt ett skott som Pinto lämnade retur på och där stod Ronaldo och satte kyligt in 0-2. Efter detta mål gick luften ur Barcelona och huvudena började hänga, det ville sig inte för dem. Men real madrid var inte klara, de hade mer och fortsatte att trycka på framåt och fick tio minuter senare även in ett tredje mål, denna gång signerat Rafael Varane som är real madrids i särklass bästa back just nu och den enda som är i form och faktiskt kan prestera på samma nivå flera matcher i rad. Real Madrid hade en hörn och Özil tog den och satte en boll i hjärtat av straffområdet och där stod Varane och nickade in 0-3 och förnedringen av motståndarna var ett faktum. I den 89 minuten fick Fc Barcelona in ett tröst mål som gjordes av Jordi Alba och återigen visade Diego Lopez att han inte är något annat än en helt ok målvakt och att han inte kan att hålla nollan i matcher. Han har släppt in ett mål i alla matcher han spelat sedan han kom till huvudstadslaget. Den goda nyheten är att Iker Casillas är mindre än tre veckor från att komma tillbaka.

En av de mest intressanta detaljerna är att real madrid lyckades vinna på grund av att de har Ronaldo, deras enda fungerande anfallare. Higuain spelade igår men gjorde inte mycket alls och jag visste inte ens att han var på plan för än han byttes ut, så osynlig var han.

Nu väntar alltså en final för real madrid i spanska cupen, deras 38 final totalt. Vem som väntar återstår att se men att detta kan bli deras nyckel till att rädda en annars katastrofal säsong vet vi alla.

Av: Sara Khatmi