Mjällby besegrade Djurgården i en galen tillställning

Om man ser till statistiken så har Djurgårdens tidigare framträdanden på Strandvallen slutat i pinsamhet och två 0-3 förluster – men nu skulle det bli revansch… väl?

Matchen startades och det var relativt jämt – fram tills den tionde spelminuten, vill säga. Då slog Mjällby nämligen en långboll som i förstaläget inte såg särskilt farligt ut, men vad gör det om man har en virrig målvakt som är ute på flykt som dessutom inte har någon vidare komminikation med mittbacken Marc Pedersen? Jo, det resulterar givetvis i mål. Pär Eriksson lyckades nämligen stånga in huvudet i situationen och retfullt rulade den in i mål. 1-0 Mjällby – och det var bara starten.

För efter det så fortsatte det i samma visa. 2-0, Marcus Ekenberg, 3-0 Pär Eriksson (igen) och sedan Dominique Kivuvu 4-0 och detta efter endast 35 spelminuter!  Effektiviteten var total.

Djurgården fick visserligen ett tröstmål efter ett drömmål av den inlånade anfallaren James Keene strax innan halvtidspausen, men annars så fanns det inte mycket som gick blårändernas väg under de första 45 minuterna. Spelarna lär ha hört ett och annat från Magnus Pehrsson stämband i halvtid efter fiaskostarten.

Allting såg hopplöst ut inför den andra halvleken, men efter inledningen från Djurgårdens sida så undrade nog de flesta om det var en ny match de fick beskåda? Djurgården kom nämligen ut med ett helt annat självförtroende och även om de inte dominerade över Blekingelaget, så märktes det att Djurgården ville behålla hedern i behåll. Detta ledde senare till att Marc Pedersen vågade dra iväg på en solorush som i slutligen ledde till en frispark som Joona Toivio – med lite tur efter Mattias Aspers miss – sköt in mål. Nu tändes hoppet lite i alla fall.

Men detta fungerade som en liten väckarklocka för Mjällby, som kanske inte skapade särskilt mycket men nu stängde man ändå matchen lite och jobbade åt att stänga de tomma ytorna på mitten. Och när Djurgården började slå lite längre bollar så stod mittbackarna Patrik ”Bagarn” Rosengren och Robin Cedergren i vägen.

I slutminuterna så fick Martin Brobergs ett läge att slå ett inlägg, vilket han också gjorde och trots Mjällbys tyngd i eget straffområde så lyckades Kasper Hämäläinen nicka in bollen i mål. Nu stod det 4-3 och allting kunde hända.

Men efter att fjärdedomaren, Martin Hansson, visat upp två tilläggsminuter så hände det inte något mer och Mjällby höll undan. Men vilken match det bjöds på!

Kanon, Pär Eriksson: Övertygade rejält på strandvallen denna afton och har nu gjort fyra mål i årets allsvenska. Kommer IFK Göteborg vara villiga att släppa denna anfallare?

Kalkon, Kasper Jensen: Hade inte mycket rätt denna afton. Plockade nog ingen höjdboll och agerade för det mesta osäkert. Skärpning om han inte vill se sig passerad av reservmålvakten Tommi Vahio.

Leave a Comment