Napoli – Novara 2-0

Napoli gjorde det man behövde i denna match. Man vände sin negativa trend mot ett fruktansvärt blekt Novara. Man dominerade större delen utav matchen och var närmare att utöka sin ledning än att tappa in mål bakåt.
Matchen började ytterst konstigt då domare Doveris axel hoppade ur led efter bara halvminuten spelad. Han kunde återuppta matchen efter cirka tio minuter. Napoli började med att rada upp några fina chanser när sedan bjudningen i den 20:e minuten sker. Novaras målvakt Fontana ska sparka bort en hög boll som han får tillbaka och får en katastrofträff så bollen hamnar hos Dzemaili som spela bollen rakt över till Cavani som enkelt slår in 1-0. Blytungt för Novara. Andra målet kommer efter ungefär en kvart efter det första, Novara tappar boll i mitten utav sin planhalva och det kommer en fin boll till Cavani som befinner sig till vänster i straffområdet. Han kliver in och skjuter men Fontana gör en bra räddning men returen hamnar hos Paolo Cannavaro som slår in 2-0.

Andra halvlek blir ganska lugn och Novara har inte någon möjlighet till att störa Napoli. Men Napoli har några fina chanser till fler mål men Fontana håller rent och gör några riktigt kvalificerade räddningar. Detta var ett steg i rätt riktning för Napoli som jagar Champions League platsen. Värre för Novara som spelade fruktansvärt viljelöst men de har ju ungefär 10 poäng upp till säker mark så de kommer troligtvis att befinna sig i Serie B nästa säsong.

// Anton Ericsson

Leave a Comment