Napoli slog Parma – närmar sig Juventus

Marek Hamsik; foto:

Marek Hamsik; foto: ”Steindy”

Parma tog på söndagseftermiddagen emot Napoli hemma på Stadio Ennio Tardini. Ett Parma en bit efter topplagen i tabellen mot ett Napoli som jagade Juventus i det absoluta tabelltoppen. Efter Juventus poängtapp på lördagen hade Napoli nämligen en ypperlig chans att minska avståndet upp till förstaplatsen, en chans som man skulle ta.

Första halvleken innehöll chanser åt båda hållen, men det var Napoli som tog ledningen. Dzemaili assisterade Marek Hamsik som snyggt kunde peta in 1-0 i den 20:e minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte med högt tempo och chanser åt båda hållen och med en dryg kvart kvar av matchen kunde Nicola Sansone kvittera för Parma och nu började Napoli få bråttom om man ville få med sig tre poäng hem.

Klockan tickade mot 90 minuter, men i den 84:e minuten så kom avgörandet. Edinson Cavani rundade målvakten efter passning från Insigne och rullade in 1-2 för Napoli som i och med segern knappar in på Juventus och minskar avståndet lagen emellan till endast tre poäng.

Leave a Comment