Napoli vann med 6-3 – Larrivey blev hattrickskytt

Napoli firar Lavezzis mål - FOTO: Paolo Bruno

Napoli tog emot Cagliari i den sena fredagsmatchen och det utvecklades  till ett riktigt målkalas. Inte mindre än nio mål gjordes på San Paolo, Cagliaris av en enda spelare; Jonathan Larrivey. I Napoli blev Hamsik, Cannavaro, Lavezzi, Gargano och Maggio målskyttar. Astori bjöd på ett självmål som gav Napoli 3-0.

Napoli jagade fjärdeplatsen som Udinese innehade när man tog emot Cagliari hemma på San Paolo under fredagskvällen. Redan efter nio minuters spel fick hemmafansen jubla. Inler passade till Hamsik, som vände runt och avslutade från 20-25 meters håll. Bollen gick in vid den vänstra stolpen, otagbart för Agazzi i Cagliaris mål.

Nio minuter senare var det dags igen, när Lavezzis långa frispark nådde fram till Cannavaro vars nick gick i ribbans underkant innan den bestämde sig för att gå in. Ett lite turligt mål för hemmalaget, men alla mål räknas. Efter en halvtimmes spel utökade Astori till 3-0 genom sitt självmål. Lavezzi kom runt på högerkanten och spelade in bollen mot första stolpen, där Astori styrde in den i eget mål.

Sju minuter därefter reducerade Cagliari till 3-1 tack vare Larrivey, som lyckades nicka in Contis frispark och ge lite liv i matchen. Tio minuter in i andra halvlek fick dock Napoli en straff som Lavezzi kunde sätta i mål med ett distinkt skott till höger. Lavezzi byttes sedan ut mot Cavani, som fick assist på 5-1-målet. Han lyckades tråckla fram bollen till Gargano, som med en snygg lyftning fick fritt fram och satte dit 5-1.

Med kvarten kvar att spela kom ytterligare en Cagliari-reducering, när Ibarbo lyckades få med sig bollen från hörnflaggan och slog ett inlägg mot bortre stolpen där Larrivey helt omarkerad fick hoppa upp och nicka in 5-2 via stolpen. Ytterst dåligt försvarsspel av Campagnaro samt Cannavaro, de får ta på sig det målet.

En lång utspark från de Sanctis plockades ner av Pandev, som höll i bollen bra innan han satte Maggio i ett bra läge med sin djupledsboll. Maggio kollade upp och satte bollen vid den bortre stolpen fram till 6-2. Men på stopptid slog Campagnaro en passning rakt till Ibarbo, som kunde lägga in bollen mot mitten där Larrivey återigen nickade in bollen i mål. Hattrick av Larrivey alltså, samtliga mål på nick.

Men det räckte inte för Cagliari, Napoli hade ju redan satt sex mål och vann därför med 6-3. En väldigt underhållande match för den neutrale åskådaren, bara att hoppas att Napoli kan ta med sig den här prestationen till Champions League-matchen mot Chelsea nästa vecka.