Nästjumbon kan ha förstört Malmös gulddröm

Näst sista omgången och möte mot nästjumbon som redan är klar för nedflyttning., en match där en seger kan betyda att man kan spela hem guldet i en sista match på Råsunda,  nästan 18000 som sjunger  ”åhhh vi älskar Malmö FF” och sen stämmer upp i en än mer fantastisk sång ”hoppa om du älskar Malmö” som säkert hördes ända till Helsingborg. Det kunde väl bara gå på ett sätt, eller?

Malmö tog emot Örebro på ett kyligt Swedbank Stadion där spelarna tågade in till ett fantastiskt tifo av MFF support. En taggad Rikard Norling sa till C More innan matchen att han hoppades på några mål i början. Tränare Norling fick inte som han ville och matchen inledes lite trevande. Malmö hade svårt att få igång ett ordnat spel under de första 10 minuterna och spelarna såg ut att vara tagna av stundens allvar. I den 12:e minuten så slog Simon Thern en fantastisk yttersida passning till Daniel Larsson som petade bollen förbi Örebro målvakten Chencinski men blev kapad, solklar straff. Borde också vart ett gult kort på den kanadensiske målvakten, men nej. Miko Albornoz stegade upp för att slå straffen, men Chencinski räddade och 0-0 stod sig. I den 38:e minuten blir Rantie frispelad framför mål av Daniel Larsson men när han ska ta med sig bollen förbi Chencinski gör han en otrolig räddning med högerbenet. Kanske Rantie skulle ha skjutit direkt? 0-0 i paus.

I den andra halvleken började Malmö bra och pressade Örebro. I den 57:e minuten så kom utdelningen, Jiloan Hamad slog en passning snet inåt bakåt till Miko Albornoz som sköt via en Örebro spelare i mål, 1-0 till Malmö, revansch för Albornoz och ett vilt jublande ljusblått hav. Kort därefter så får Simon Thern bollen och skjuter ett skott utanför straffområdet där han försöker curla upp den i krysset men bollen går strax över. Malmös första 20 minuter i den andra halvleken var väldigt bra, men sen hände det något. Örebro började få igång sin taktiska matchplan, de stängde ut Malmös kantspel och gav bland annat Jiloan Hamad mycket mindre yta att jobba med. I den 70:e minuten kom kvitteringen. Patrik Haginge skjuter ett skott, bollen går rakt mot Crespo som har Pontus Jansson i ryggen, Crespo styr den genom att klacka bollen som ställer Malmö målvakten Johan Dahlin, 1-1 och en pytteliten skara Örebro fans jublar. Ett chockat Malmö börjar nu pressa Örebor rejält. I den 76:e minuten gör Malmö mål, men linjedomaren vinkar av Wilton Figureido för offside, på reprisen ser vi att det är felaktigt. 2 minuter senare får Malmö en hörna och där når Pontus Jansson högst och nickar bollen i insidan av stolpen innan den rensas undan. Efter det hade Malmö svårt att skapa några riktigt farliga chanser medan Örebro försvarade sig imponerande, väldigt starkt av Örebro att spela på det sättet de gjorde trots att säsongen redan är körd.

Matchen slutar 1-1 och många Malmö spelare var grymt besvikna efter. Malmö hade nog med chanser att vinna denna match, Norling sa detta till C More efter matchen:  ”Jag tycker att vi borde ha vunnit den här matchen. Nu blev det inte så och då får man ta det därifrån på något sätt, och se positivt på de möjligheter som faktiskt finns”

Eftersom Elfsborg slog Mjällby så är Malmö 2 poäng bakom boråsarna inför den sista omgången. Elfsborg måste tappa poäng mot Åtvidaberg hemma samtidigt som Malmö slår AIK borta.

En intressant grej är att om Malmö vinner med 1-0 samtidigt som Elfsborg och Åtvidaberg spelar 3-3 så hamnar Elfsborg och Malmö på exakt samma poäng och målskillnad(50-31). Bra speltips till den som vågar.

På söndag klockan 15.00 avgörs det, vemodigt men oj vad vi ska njuta.

Notis: Örebro har på de 3 senaste matcherna kryssat mot både Helsingborg och Malmö borta samt slagit IFK Göteborg hemma. Med ett intelligent taktiskt spel har de hittat sin vinnande formel, dock allt för sent.