Nesta, Gattuso och Ambrosini förlänger troligtvis med Milan

Tio spelare sitter på utgående kontrakt i Milan. Klubben har dock bestämt sig för att minst tre ska stanna. Nesta, Ambrosini och Gattuso är de tre spelare som klubben vill förlänga med. Enligt mig tycker jag inte det är nödvändigt att förlänga med en spelare som Gattuso. Han har varit en viktig spelare för Milan under längre tid men det är dags att gå vidare för hans del. Han fotbollskarriär är över, i alla fall i Milan. I en mindre klubb hade han passat bättre.

Det är dock självklart att Nesta ska stanna. Han är fortfarande lika bra trots att han har tappat lite snabbhet och fysik. Hans intelligens som fotbollsspelare finns fortfarande kvar och det är där hans stora styrka ligger. Kolla bara på när Nesta plockade bort Messi i Champions League-mötena. Jag hoppas att Milan värvar in Astori eller Granqvist som det har snackats om och då kan det vara viktigt att behålla Nesta i ett år bara så att han kan bidra med sin rutin.

Jag gillar Ambrosini, men jag är ändå lite tveksam. Han har, enligt mig, gjort sitt som fotbollsspelare på denna nivå efter denna säsong. Samtidigt förstår jag om Milan förlänger med honom. Tänk att man tappar Mark van Bommel, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf och kanske också Aquilani. Med dessa stora tapp måste man också behålla några. Man kan inte låta alla mittfältare lämna.

Följande spelare kommer att lämna Milan: Flavio Roma, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Mark van Bommel, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf och Filippo Inzaghi har utgående kontrakt.

***

Milan måste verkligen förstärka i sommar. Då snackar jag inte om några mindre förstärkningar utan om riktiga klassvärvningar. Tyvärr kommer dessa värvningar utebli då Milans ekonomi är riktigt dålig. Skulder och annat som sätter stopp för de riktigt stora namnen. En positiv sak är att Berlusconi troligtvis kommer gå in med pengar från egen ficka för att sponsra till värvningar. Men frågan är hur långt det räcker..

I sommar behöver Milan, enligt mig, väva:
– En vänsterback som håller hög internationell klass. Vi har länge sett Antonini och Mesbah springa runt på vänsterkanten – det håller inte! Cristcito eller varför inte Martin Olsson?

– En mittback. Mario Yepes kontrakt går ut, Nesta blir ett år äldre och Thiago Silva och Mexes kan bli skadade. Davide Astori eller Granqvist? Astori hade varit perfekt för Milan. Tyvärr tror jag att Juventus tar honom.

– Mittfältare. Egentligen behöver vi förstärka med flera mittfältare då många lämnar. Ganso som en offensiv kreatör, gärna en defensiv speluppbyggare som kan bygga upp vårt spel lite som Pirlo.

– Anfallare.. Det snackades om Tevez men det blev Maxi Lopez och han håller inte. Jag hoppas man säljer Pato och gör sig av med Maxi Lopez. Då finns Zlatan, Robinho och El Shaarawyn kvar. Vi måste ha in två anfallare av hög internationell klass om Pato lämnar.

Håller ni med?

***

Följ mig på twitter: @mattiassrensson

Leave a Comment