Neymar till FC Barcelona, lika sant som att Giggs ska tillbaka till City

 

Neymar, som är väldigt omtalad i Spanien och främst av allt i huvudstadsklubben Real Madrid, sägs nu vara klar för deras ärkerivaler FC Barcelona.

  Det har varit som ett ping pong spel, Florentino på ena sidan av bordet och Santos president Luis Álvaro Ribeiro på den andre. Då bollen är en metafor för Neymar. Detta mönster har pågått ett ganska bra tag nu, det har varit olika underrättelser i olika intervjuer. ”Ja, nej, ja, nej” osv. Om man ser det från en madridistas perspektiv så tycker man att den långa sagan bör få sitt slut. Spelar ingen roll om det blir en förhandling eller inte. Men om huvudpersonen Neymar uppges vara klar för rivalerna så börjar man bita naglarna. Det skulle vara en skam om brassen gick med på att spela för Barca då han hävdat ett och annat, ibland låter det så här ”Nästa år ska jag spela för Real Madrid.” men ibland låter det även så här ”Jag vill bli bäst i världen. Med Madrid? Jag vet inte, vi får se”.

Nyheten har fått alla nyhetskällor, forum och facebook- statusar gå ”loco”.  Sandro Rosell har enligt Marca lagt ett bud på 60 miljoner euro. Förslaget går ut på att Neymar ska komma till Barcelona år 2013.

 Man har inte hört något från Santos håll förrän nu, då Álvaro sagt till nyhetskällan ESPN Brazil att han inte skrivit på något kontrakt samt att han tvivlar på att ett sådant bud skulle erbjudas av katalanerna.

 Wagner Ribeiro som är brassens agent har inte deltagit i diskussionerna då han inte jobbar som Neymars agent längre. Ribeiro hade ett fint band med Real Madrids president Florentino Perez. Men nu kan inte det komma till fördel för marängerna.

  Så vad skulle hända om ryktet visade sig vara sant? Nya ramsor skulle otvivelaktigt presenteras på Santiago Bernabeu och jag tror även att Mourinho skulle säga ett och annat om ”stölden”.

 Så när ska denna saga få sitt slut? Kommer den sluta lyckligt för Real Madrid, Barcelona, Santos eller för Neymar han själv?
  Det är bara en tidsfråga.

Leave a Comment