Nordin Gerzic klar för IFK Göteborg

Det har länge spekulerats i var Nordin Gerzic ska gå, eller inte var han skulle gå, utan mer om han skulle gå till IFK Göteborg eller inte. Idag, den första februari klockan 14:00 höll IFK Göteborg i en presskonferens där man presenterade ett nyförvärv – Nordin Gerzic.

IFK Göteborg har värvat många stora namn, Sobralense, Alvbåge m.fl. Idag var det alltså dags för klubbens nästa nyförvärv. Blåvitt satsar stort inför kommande säsong och nya tränaren Mikael Stahre har nu fått ihop ett lag med en blandning av nya och gamla spelare.

Såhär säger Gerzic på klubbens hemsida: – Jag kommer alltid att ha en del av mitt hjärta i ÖSK, men det här ett stort steg uppåt i min karriär. I IFK Göteborg finns en helt annan vinnarkultur och föreningen satsar hårt inför 2012, något det självklart är väldigt spännande att få vara med om

Kontraktet han skrivit med IFK sträcker sig över 4 år.

Han har tidigare sagt att han inte kunde tänka sig att spela i IFK. Såhär förklarar han det på IFK Göteborgs hemsida: – Det där blev konstigt. Vad jag sa var att ett lag som bara slog långbollar inte var något för mig. Lika lite som jag var något för dem. Nu är det inte så. Jag har sprungit på Mikael Stahre vid några tillfällen och gillar skarpt hans idéer om hur vi ska spela och han var tydlig med att tala om vad han förväntar sig av mig.

IFK Göteborg spelar just nu matcher i Spanien i Copa del Sol. Nordin Gerzic kommer flyga dit och ansluta till resten av truppen imorgon (torsdag).

FAKTA NORDIN GERZIC
Född: 1983-11-09
Längd: 175 cm
Vikt: 79 kg
Totalt antal allsvenska matcher: 89
Totalt antal allsvenska mål: 10
Moderklubb: Eskilstuna City FK
Övriga klubbar: Örebro SK, Rynninge IK

 

Viktor Åberg

Leave a Comment