Norrköping-Häcken 1-2

Två lag som båda behövde tre poäng i toppen av Allsvenskan gick ut idag på Nya Parken när tabell 6:an Norrköping tog emot tabell 5:an Häcken. Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson riv startade och hade ett skott i målställningen efter en knapp minuts spel. Men det var gästerna Häcken som drygt tio minuter senare skulle få jubla när den finske vänsterbacken Kari Arkivou hittade den Allsvenske veteranen Björn Anklev som kunde göra 1-0 reda i den 12:e minuten. Häcken kontrollerade sedan första halvlek och Thorvaldssons skott i målställningen var egentligen det enda som hände under första halvlek.

I början av andra halvlek skulle dock kvitteringen komma för Norrköping när mittfältaren Martin Smedberg Dalance höll sig framme. Norrköping började spela upp sig i andra halvlek men i den 59:e matchminuten fick Häcken en hörna. Waris Majeed sköt ett skott som Daniel Nilsson i Norrköping målet räddade men på returen dök mittbacken Tom Söderberg upp och ordnade 2-1 ledning för Häcken. Norrköping försökte verkligen hitta en kvittering på slutet av matchen men förgäves och matchen slutade 2-1 till Häcken och därmed spricker lagets förlustfria svit på sju matcher.

Resultatet innebär att Häcken behåller sin tredjeplats i tabellen med sina 33 poäng precis förre AIK som ligger på samma poäng men som har betydligt sämre målskillnad. Mest noterbart är att man tog in på tabell tvåan Malmö som nu enbart är två poäng bort.
För Norrköping innebar dagens förlust att man missar möjligheten att haka på Malmö, AIK, Häcken och Helsingborg i kampen om andra platsen.